RADNICI NA BURZU

Prosvjed radnika Zvečevo Laste iz Čapljine zbog gašenja pogona

26.01.2017 u 20:36

Bionic
Reading

Radnici Tvornice keksa i vafla Zvečevo Lasta Čapljina prosvjedovali su u četvrtak protiv najave gašenja proizvodnih pogona u tome gradu te su zatražili od predstavnika vlasti da ne dopuste zatvaranje ove kompanije

U obraćanju su radnici upozorili kako su ih vlasnici, u kojoj hrvatska kompanija Zvečevo ima najveći udjel, 23. prosinca izvijestili o gašenju pogona u Čapljini. Prije toga najveći broj radnika poslan je na burzu rada, dok se preostali djelatnici sada suočavaju sa istim ishodom.

Radnici su upozorili da su problemi s isplatama plaća i doprinosa počeli još prije tri godine, a posljednjih nekoliko mjeseci potpuno je obustavljena isplata plaća. Radnici su pozvali institucije vlasti u Čapljini, te građane da im pruže potporu kako bi ova kompanija opstala i nastavila s radom. Ostavku je podnio i direktor tog poduzeća Ivan Raguž.

Lasta Čapljina koja je bila poznata po proizvodnji keksa i vafla, je 2001. na međunarodnom natječaju prodana te je većinski vlasnik postalo Zvečevo d.d. iz Požege.