TRŽIŠTE KAPITALA

Promet prepolovljen u odnosu na prošli tjedan, indeksi u crvenom

Burza

Burza

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Domaće tržište kapitala je tjedan započelo u crvenom teritoriju, gdje su dionički indeksi CROBEX i CROBEX10 u ponedjeljak uknjižili gubitke od 0,6 posto i 0,8 posto. Najviše su na udaru bili građevinski i prehrambeni sektor, čiji su indeksi izgubili na vrijednosti 2,9 posto i 2,5 posto. Likvidnost se gotovo prepolovila u odnosu na prosjek prošlog tjedna te je protrgovano oko 12,6 milijuna kuna

Svega je dva milijunaša bilo u redovnom trgovanju, pri čemu je najlikvidnija bila dionica Valamar Riviere s 2,3 milijuna kuna prometa, nakon objave godišnjeg financijskog izvješća, te joj je cijena pri tome pala blagih 0,1 posto.

Dionica Hrvatskog Telekoma je na 1,1 milijun kuna prometa kliznula 0,3 posto, a nadomak milijun kuna prometa je bila povlaštena dionica Adrisa, koja je pri tome porasla 0,8 posto.

Uvjerljivi gubitnik dana je dionica Instituta IGH, koja je potonula 12,3 posto, na nešto iznad pola milijuna kuna prometa, a slijede ju dionice Viktora Lenca, Belja i Ingre koje su izgubile redom 8,8 posto, 6,3 posto i 5,9 posto.

Na strani dobitnika prvo ime je dionica Hotela Haludovo koja je porasla 6,4 posto, međutim na skromnijem prometu od oko 60.000 kuna, a prate ju dionice Dukata, Slavonskog ZIFa i Plave lagune koje su ojačale redom 4,5 posto, 3,7 posto i 3,0 posto.

Dobitnik dana   Termes Grupa          11,52%         167,29

Gubitnik dana   Hoteli Haludovo        +6,35%           4,19

Crobex                                                 -0,63%     2.229,39

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!