TRŽIŠTE KAPITALA

Promet na burzi sve slabiji, indeksi blago ojačali

Bionic
Reading

Vrhunac ljetne sezone godišnjih odmora osjeti se i na Zagrebačkoj burzi, s obzirom da je dionička aktivnost oslabila u četvrtak, dok su dionički indeksi zabilježili tek male pomake

Indeks CROBEX je ojačao 0,17 posto na 1.841 bod, što je njegov peti uzastopni dan rasta te njegova najviša razina od početka lipnja, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10, zabilježio pad od 0,22 posto.

Ukupan dionički promet je oslabio na svega 4,7 milijuna kuna, a milijunske promete su ostvarila samo dva izdanja. Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 2,5 milijuna kuna oslabile 1 posto. Aktivno se trgovalo i povlaštenim dionicama Adrisa, čija je cijena ojačala 1,4 posto na prometu nešto većem od milijun kuna, čime je dionica pokupila titulu dobitnika dana među aktivnijim izdanjima.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Dobre izvedbe su imale i dionice hotelijera HTP Orebić i FTB Turizam, čije su cijene zabilježile rast od 0,7 posto i 0,5 posto.

Na strani gubitnika, najviše su izgubile dionice Dalekovoda, koje su potonule 4,2 posto, a slijede ih dionice Brodogradilišta Viktor Lenac i Kraša, s cjenovnim padovima od 1,6 posto i 1,5 posto.

Dobitnik dana: Adris +1,37% 445,00 kn

Gubitnik dana: Dalekovod -4,20% 11,40 kn

CROBEX: +0,17% 1.841,80

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.