tržište kapitala

Promet na burzi spao na dva milijuna kuna

Bionic
Reading

Nakon dva dana dosta solidne likvidnosti s oko 15 milijuna kuna prometa, dionički promet je u petak potonuo na svega 2 milijuna kuna, što je najmanje u zadnja dva mjeseca

Trgovanje je prošlo bez ijednog milijunaša. Dionički indeksi su dan zaključili u zelenom, gdje je CROBEX ojačao blagih 0,03 posto, dok je uži indeks zabilježio rast od 0,25 posto.

Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks industrije s plusom od 0,9 posto, dok je uvjerljivi gubitnik bio indeks prehrambenog sektora s padom od 1,7 posto, prvenstveno zbog rasprodaja u dionici Kraša, koja je potonula 4,9 posto, te je ujedno bila najlikvidnije izdanje s oko 450 tisuća kuna prometa.

Naime, kompanija je objavila poziv na glavnu skupštinu, s prijedlogom povećanja kapitala, što je izazvalo negativnu reakciju postojećih dioničara. Po prometu još valja izdvojiti redovnu dionicu Hrvatskog Telekoma, koja je na 205 tisuća kuna prometa stagnirala cijenom.

Titula dobitnika dana ide dionici Slatinske banke, koja je ojačala 2,4 posto, dok na strani gubitnika, uz već spomenuti Kraš, valja istaknuti Slavonski ZIF s minusom od 2,8 posto.

Dobitnik dana Slatinska banka +2,35% 34,80

Gubitnik dana Kraš -4,88% 390,00

CROBEX +0,03% 1831,45

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte ovdje.