REGIONALNI PROJEKT ZA IZVOZNIKE

Predstavljena on-line baza savjetodavnih usluga

24.09.2009 u 15:00

Bionic
Reading

U Agenciji za promicanje izvoza i ulaganja (APIU) danas je predstavljen projekt 'Izgradnja regionalne ponude savjetodavnih usluga i tržišta za poduzeća orijentirana izvozu'

Središnja aktivnost unutar projekta je uspostava baze podataka smještene na potralu www.see-consultancy.net s popisom poslovnih savjetnika s potrebnim certifikatima koji djeluju u zemljama u kojima se provodi projekt, a to su Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Albanija.

Korisnici baze trebala bi biti mala i srednja poduzeća koja traže savjetodavne usluge te institucije koje potiču izvoz kao što su agencije za promicanje izvoza, gospodarske komore i druga vladina i nevladina tijela.

Pored uspostave baze podataka konzultanata glavne aktivnosti unutar projekta bit će regionalne radionice i međunarodne konferencije usmjerene ka jačanju regionalne mreže konzultanata kao i treninzi poduzetnika za usvajanje vještina potrebnih za nastup na inozemnim tržištima, najavljeno je na predstavljanju.

Projekt 'Izgradnja regionalne ponude savjetodavnih usluga i tržišta za poduzeća orijentirana izvozu' financira Savezno ministarstvo za gospodarsku suradnju i razvitak SR Njemačke sa 300.000 eura, iz sredstava Otvorenog regionalnog fonda za jugoistočnu Europu. Provodi ga Njemačko društvo za tehničku suradnju. Partneri u Hrvatskoj su Udruga poslovnih savjetnika i APIU.