dan na burzi

Povratak pozitivnog raspoloženja investitora

Bionic
Reading

U utorak se na hrvatsko tržište kapitala vratilo pozitivno raspoloženje investitora. CROBEX se nakon gubitka tri uzastopna trgovinska dana vratio u zeleno s rastom od 0,6 posto

Sličan rast (0,7 posto) imala je i njegova uža inačica CROBEX10, dok je šira inačica CROBEXplus upisala plus od 0,4 posto. Sektorski indeksi su također gotovo svi upisali dobitke, osim indeksa transportnog sektora koji je skliznuo u crveno za svega 0,03 posto. Najveći rast je imao indeks prehrambenog sektora koji je ojačao 2 posto.

Aktivnost ulagača je bila nešto veća u odnosu na dan ranije. Prikupljeno je nešto malo iznad 1 milijun eura, ponovno s fokusom na Podravku, koja je na 1,4 posto rasta ostvarila promet od 355 tisuća eura i zaključila s cijenom od 147 eura. Sljedeći najveći promet od 206 tisuća eura ostvarilo je izdanje Čakovečkih mlinova s 2,9 posto dobitka, što je posljedica objave nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje od strane društva Mlin i Pekare d.o.o. s partnerima. Vrijednosni papir je stoga stavljen u segment za promatranje.

Dobitnike, među likvidnijim izdanjima, predvodi Slatinska banka s rastom od 8,5 posto i skromnim prometom od svega 1,4 tisuće eura a slijede ju Kraš koji je ojačao 3,45 posto te FTB Turizam s plusom 2,9 posto. Gubitnike, njih svega osam, predvodi Span padom od 0,8 posto te Zagrebačka burza s minusom od 0,7 posto.

Dobitnik dana: Slatinska banka +8,48% 8,95

Gubitnik dana: Span -0,78% 50,60

CROBEX +0,56% 2.452,60