DAN NA BURZI

Povlaštena dionica Adrisa nalikvidnija s 1,8 milijuna kuna prometa

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Adris grupa

Domaće tržište kapitala je u četvrtak imalo mješovite izvedbe dioničkih indeksa. Indeks CROBEX je nakon dva uzastopna dana pada ojačao blagih 0,1 posto, dok je istovremeno uži indeks CROBEX10 kliznuo 0,1 posto u crveno, potisnut nešto slabijem izdanjem blue-chip dionica

Likvidnost se zadržala na niskim razinama, te je u četvrtak protrgovano oko 7,3 milijuna kuna, s dva milijunaša u redovnom trgovanju. Najlikvidnije izdanje je bila povlaštena dionica Adrisa, koja je na 1,8 milijuna kuna prometa oslabila 0,7 posto.

Po prometu slijedi dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na 1,3 milijuna kuna zabilježila pad cijene od 1,2 posto. Nešto veći promet od oko 790 tisuća kuna je prikupila i dionica Podravke, te pri tome oslabila 0,4 posto.

U top pet najlikvidnijih izdanja po prometu odskače dionica Tehnike, koja se nakon potonuća od 30 posto dan ranije, ipak uzletjela 7,7 posto, što joj je priskrbilo titulu dobitnika dana, i to na prometu od oko 340 tisuća kuna.

Snažne cjenovne izvedbe još su imale dionice INA-e i Atlantske plovidbe koje su ojačale 5,3 posto i 4,3 posto. Na strani gubitnika izdvaja se dionica Instituta IGH s padom cijene od 7,8 posto, a slijede ju dionice Optime Telekoma i Jamnice koje su pale 4,0 posto i 2,9 posto.

Dobitnik dana Tehnika +7,69% 126,00

Gubitnik dana Institut IGH -7,83% 200,00

CROBEX +0,13% 1853,53

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!