BAJS IZ ŠANGAJA

'Postoje razlozi zašto se Gates i Cruise vraćaju u Hrvatsku'

26.05.2010 u 14:03

Bionic
Reading

Daleka tržišta, a posebno Kina, važni su za hrvatski turizam koji ima potencijala za goste iz Kine te ih dugoročno očekujemo u velikom broju, a uskoro se planira i otvaranje ureda Hrvatske turističke zajednice u Kini, naglasio je ministar turizma Damir Bajs na susretu s kineskim novinarima prilikom jučerašnje promocije hrvatskog turizma u Šangaju

O tome su danas izvijestili iz Ministarstva turizma, čiji predstavnici zajedno s predstavnicima Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) te Turističke zajednice Slovenije ovog tjedna predstavljaju turističku ponudu Hrvatske i Slovenije u Kini.

Promocija u Kini tek je početak jednog velikog projekta kojeg nismo željeli prepustiti slučaju, rekao je ministar Bajs kineskim novinarima i istaknuo da ozbiljnost spram kineskog tržišta potvrđuje i to što je Hrvatsko sezonski ukinula vize za građane te zemlje.

Kazao je i da postoji niz razloga zbog kojih se i gosti poput Bill Gatesa i Tom Cruisea redovito vraćaju na odmor u Hrvatsku, među kojima su i kultura, glazba, bogatstvo eno i gastro ponude te brojne prirodne ljepote.

U sklopu promocije u Šangaju održana je i poslovna radionica na kojoj su hrvatski i slovenski turistički stručnjaci predstavili ponudu dvije zemlje kineskim touroperatorima, a u večernjim je satima održana i Hrvatska večer.

Ministar Bajs i ostali hrvatski predstavnici danas će posjetiti Svjetsku izložbu Expo u Šangaju, a potom i Peking gdje će se sutra, 27. svibnja održati još jedna promocija hrvatskog i slovenskog turizma, najavljuju iz Ministarstva turizma.