NOVI PORTAL

PoslovniTurizam.com otkriva kongresnu ponudu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.10.2010 16:34
  • Objavljeno 25.10.2010 u 15:16
Portal Poslovni turizam

Portal Poslovni turizam

Izvor: Promo fotografije / Autor: Centar za poslovni turizam

Zagrebačka tvrtka Centar za poslovni turizam pokrenula je web portal PoslovniTurizam.com, koji prvi put na jednom mjestu predstavlja hrvatsku ponudu kongresnog i poslovnog turizma s pregledom kongresnih kapaciteta u 150 hotela i drugih objekata, specijaliziranih agencija, pratećih vezanih usluga te ostalih informacija o Hrvatskoj

Portal PoslovniTurizam svojevrsni je informacijski 'one-stop-shop' kongresne industrije, s cjelovitim i detaljnim pregledom ponude kongresnih prostora, specijaliziranih turističkih i event agencija te vezane uslužne industrije kao što su catering, prevođenje ili najam kongresne opreme.

'Portal će uvelike koristiti organizatorima bilo kojeg oblika poslovnih događanja jer omogućuje brzu i efikasnu pretragu kongresnih prostora, štedi vrijeme poslovnom čovjeku te potiče stvaranje poslovnih suradnji između sudionika ovog brzo rastućeg oblika turizma. Internet je izvrstan alat za promociju hrvatskih kongresnih kapaciteta, stoga najavljujemo pokretanje portala i na engleskom jeziku početkom iduće godine, kako bi ponuda domaćih kapaciteta bila dostupna stranom tržištu', naglasio je Darko Ševa, voditelj projekta PoslovniTurizam.

Zlatan Muftić, voditelj Kongresnog ureda pri TZGZ-u, pozdravio je privatnu inicijativu Centra za poslovni turizam izrazivši nadu da će web portal PoslovniTurizam.com postati neizostavni alat organizatorima poslovnih skupova i drugih događanja u Hrvatskoj.

Muftić je dodao kako se Zagreb potvrđuje kao vodeća hrvatska kongresna destinacija, povećavši svoj udio u ukupnom broju održanih skupova u Hrvatskoj sa 45,9 posto u 2009. na 47,7 posto u 2010. (podaci za razdoblje od siječnja do lipnja).

Ivan Liović, direktor prodaje hotela Antunović, predstavio je najveći kongresni centar u Hrvatskoj, koji na 2.500 kvadratnih metara nudi 20 kongresnih dvorana. Kroz hotel i kongresni centar Antunović u 2009. godini prošlo je milijun gostiju, od čega najveći dio kroz kongrese i bankete. Osim nadogradnje kapaciteta i ulaganja u najmoderniju tehničku opremu za održavanje skupova, u borbi protiv recesije u hotelu su dodatno educirali menadžere i uposlenike, u čemu su im pomogli savjeti svjetskih stručnjaka u turizmu, poput Linde Pereire, Roba Davidsona i Klausa Kobjolla.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi