tržište kapitala

Poslovni rezultati kompanija obilježili dan na Burzi

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je ovaj tjedan bilo pod dojmom kvartalnih rezultata kompanija, a niti kraj tjedna nije bio iznimka. Likvidnost je oslabila u odnosu na 27 milijuna kuna od dana ranije, ali je ipak protrgovano 11 milijuna kuna, zahvaljujući blok transakcijiama u dionicama Luke Ploče i Hrvatskog Telekoma u iznosima od 4,9 i 2,4 milijuna kuna.

Dionički indeksi su imali mješoviti dan, bez nekih većih promjena, gdje je CROBEX ojačao 0,1 posto a uži indeks CROBEX10 istovremeno kliznuo 0,1 posto. Redovan dionički promet je iznosio svega 3,8 milijuna kuna, što je nastavak skromnog prometa, gdje je očito sezona godišnjih odmora nadjačala sezonu kvartalnih rezultata.

Iznenađujuće, prvo mjesto po likvidnosti, te poziciju jedinog milijunaša, je prigrabila dionica inače slabo trgovane dionice Zagrebačke burze. Dionica je na gotovo 2 milijuna kuna prometa uzletjela 30 posto, prisvojivši titulu uvjerljivog dobitnika dana, i to nakon što je kompanija objavila kvartalne rezultate.

Ostala izdanja su imala promete ispod pola milijuna kuna, a vrijedi izdvojiti dionicu Valamar Riviere koja je na oko 300 tisuća kuna prometa izgubila 0,5 posto na vrijednosti. Na krilima dobrih rezultata uzletjela je i dionica Auto Hrvatske i to 6,6 posto, uz nešto iznad 50 tisuća kuna prometa, dok su s druge strane gubitnike predvodile dionice Vira i Đuro Đaković Grupe s minusima od 7,0 posto i 6,2 posto, čime su izbrisani dobitci iz prethodnog trgovinskog dana.

Dobitnik dana Zagrebačka burza +30,00% 13,00

Gubitnik dana Viro -6,98% 120,00

CROBEX +0,05% 1833,64

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.