CROBEX ISPOD 2.000 BODOVA

Ponedjeljak u znaku korekcije

08.06.2009 u 16:00

Bionic
Reading

Prvi dan u tjednu Crobex je pao za 2,5 posto, spustivši se prvi put u lipnju ispod razine od 2.000 bodova

Promet od 34,5 milijuna kuna najniži je u posljednja tri tjedna, a gubicima su nastavili predvoditi brodari, jer je BDI indeks nakon dugotrajnog rastućeg trenda nanizao trodnevnu negativnu seriju.

Najtrgovanija Atlantska plovidba uz 7,4 milijuna kuna prometa skliznula je za 5,6 posto, a bez podrške kupaca ostali su Jadroplov i Uljanik Plovidba

Suprotno negativnom raspoloženju Zagrebačke burze, pozitivnom izvedbom odudarao je Institut IGH, koji je uz 4,4 milijuna kuna porastao za 2,1 posto, na 4.190 kuna. Rast je zabilježila i Tehnika, za razliku od korekcije Dalekovoda i Ingre.

Među milijunskim izdanjima pad cijene nije mimoišao Podravku niti Adris, baš kao ni T-HT koji je uz oko tri milijuna kuna zaključio trgovinu na 215,9 kuna, što je 0,9 posto niže nego u petak.

Nakon spektakularnog rasta od 74 posto u petak, potaknutog Hanfinim rješenjem prema kojemu Opatiji predstoji javna ponuda za preuzimanje Liburnia Riviera Hotela, dotične su dionice pale za 4,3 posto, prikupivši 1,5 milijuna kuna prometa.

I europske je burze danas zahvatila korekcija, zbog gubitaka dionica bankarskog, rudarskog i energetskog sektora.

Dnevni pregled trgovanja pogledajte ovdje