cijene u milijunima eura

Pogledajte deset najskupljih vila u Hrvatskoj koje prodaje ugledni britanski Sotheby's

22.10.2018 u 06:37

Bionic
Reading

Hrvatska podružnica britanske korporacije Sotheby's, koja se bavi trgovinom luksuznom robom diljem svijeta, na svojim stranicama nudi i pregršt atraktivnih nekretnina na našoj obali. Najskuplja vila, ona na Čiovu, prodaje se za astronomsku cifru od 7,5 milijuna eura, a oni nešto plićeg džepa mogu se zadovoljiti imanjima koja stoje od tri do šest milijuna eura

Tri najskuplje vile u Hrvatskoj nalaze se na Čiovu, u Mošćeničkoj Dragi i Dubrovniku, a zajednička im je cijena viša od 16 milijuna eura.

Neke od njih plijene pažnju golemim brojem soba i kupaonica, pa čak i vlastitim posvećenim kapelicama, dok su druge skromne što se kvadrata tiče, ali nude neviđenu privatnost ili ekskluzivnu lokaciju.

1. Villa Ruby na Čiovu - 7.500.000 €

  • +9
Villa Ruby Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

Villa Ruby na otoku Čiovu kod Trogira obložena je bračkim kamenom, a prostire se gotovo na tisuću kvadrata i tri kata. Ne nedostaje joj kuhinja, boravaka, spavaćih soba, a ima i saunu, unutarnji bazen, vinski podrum, sobu za razonodu, golemu terasu, apartman za goste s posebnim ulazom i još štošta.

Parcela je veličine 1500 kvadrata, a na njoj je i vanjski bazen.

2. Villa Heaven u Dubrovniku - 5.230.000 €

  • +4
ViIla Heaven Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

Villa Heaven u Dubrovniku nalazi se u elitnom predgrađu Lozica, a prostire se na 514 kvadratnih metara 'grunta', dok na samu zgradu otpada 285 kvadrata. Orijentirana je na jug, što joj pruža dovoljno sunca i odličan pogled.

Sagrađena je na dva kata, ima pet spavaćih soba, tri kupaonice, veliki boravak, blagovaonicu i potpuno opremljenu kuhinju. Cijela vila sagrađena je tako da će njen vlasnik uživati u potpunoj privatnosti.

3. Villa White Jewel u Mošćeničkoj Dragi - 4.500.000 €

  • +2
Villa White Jewel Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

Ova vila pravi je izbor za nekog željnog povijesnog luksuza na Opatijskoj rivijeri.

Podovi od istarskog kamena, stolarija od drva lapacho iz Brazila i mramor iz Brescije samo su neki od aduta kojima kupca mami ova zgrada koja ima i sve moderne atribute, poput videonadzora, saune, teretane i roštiljane.

4. Villa Seashore kod Umaga - 4.000.000 €

  • +7
Villa Seashore Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

U neposrednoj blizini Umaga nalazi se Villa Seashore sa 662 kvadrata prostora za odmor i 3615 kvadrata okolne parcele. Odlična je za odmor ljeti i zimi, a krasi je i vanjski bazen od 136 kvadrata.

U vili su četiri apartmana, svaki sa svojom terasom. Klima, otvoreni kamin, centralno grijanje, roštiljana - za ravno četiri milijuna eura ima sve što se poželjeti može.

5. Villa Historica u Rijeci - 3.850.000 €

  • +3
Villa Historica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

Villa Historica nedavno je restaurirana i obnovljena, a ima i privatnu plažu uz prizemlje, kat i penthouse, kao i podzemnu teretanu i saunu, koja služi i kao 'tajni prolaz' do plaže. Krasi je urbana lokacija, brojne moderno uređene sobe i 'povijesni' izgled.

Velika prednost joj je i neposredna blizina Rijeke, od koje je udaljena pet minuta laganog hoda, te to što se nalazi uz samu obalu.

6. Villa Sparkle u Lovranu - 3.500.000 €

  • +9
Villa Sparkle Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

Villa Sparkle u Lovranu samo je nekoliko kilometara udaljena od Opatije. Kao i većina vila s ove liste, građena je tradicionalnim stilom, a ima svu modernu opremu.

Osim saune i teretane, ima svoj solarij, a prostire se na tri etaže: podrum, prizemlje i kat. Sve sobe imaju toalet, a iz ove vile pruža se pogled na cijeli Kvarner. Prostire se na 650 kvadrata, što znači da ćete kvadrat ovog imanja platiti 5400 eura.

7. Ljetnikovac kod Dubrovnika – 3.500.000 €

  • +6
Vila kod Dubrovnika Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

Renesansni objekt površine 800 kvadrata nalazi se na otoku Šipanu, na zemljištu površine 3000 kvadrata. Jedini je potpuno sačuvani objekt s karakteristikama dubrovačke ladanjske arhitekture u Hrvatskoj, renoviran izvornim materijalima, a obiluje kamenim i drvenim detaljima iz 16. stoljeća.

Na posjedu se nalaze glavni objekt, pomoćni objekti, obrambena kula, vrt te posvećena kapelica sv. Tome s originalnim artefaktima.

8. Villa Bianca, Dubrovnik – 3.150.000 €

  • +2
Villa Bianca Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

Posjed površine 2793 kvadrata, nadomak Dubrovnika, svojim položajem garantira privatnost, opuštajuću atmosferu i udobnost, ali i jednostavan pristup svim potrebnim javnim sadržajima.

Na posjedu se nalaze dva objekta orijentirana na jug – vila s pet soba te apartmanska zgrada s pet apartmana i otvorenim bazenom. Kvadrat ovog imanja košta 5900 eura.

9. Villa Mirall kod Opatije - 3.100.000 €

  • +9
Villa Mirall Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

Villa Mirall u blizini Opatije jedinstvena je na ovoj listi jer je nove gradnje. Sagrađena je 2014. godine, a vlasnik za nju traži nešto više od tri milijuna eura. Udaljena je sto metara od plaže Slatina i ima tri posebna apartmana, što je čini dobrim ulaganjem.

U podrumu ove vile nalazi se garaža za dva automobila, prostor s roštiljem, sauna i teretana. Sveukupno ima šest spavaćih soba, pet kupaonica i tri blagovaonice s kuhinjama.

10. Villa Majestic u Opatiji - 2.900.000 €

  • +5
Villa Majestic Izvor: Licencirane fotografije / Autor: sothebysrealty.hr

Ova je vila udaljena samo nekoliko minuta od središta Opatije i sagrađena je prije stotinjak godina. Nedavno je renovirana i redovito se održava. Nalazi se na parceli od 1040 kvadrata, a sama je površine 311 kvadrata.

Ima tri etaže, prizemlje, prvi i drugi kat, na kojima su kuhinje, spavaće sobe i kupaonice. Krasi je otvoreni kamin, orijentacija na jug, videonadzor i bazen, a podobna je za boravak i ljeti i zimi.