OKUPLJANJE U SOLINU

Početnici, predstavite svoje ideje u Poduzetničkom kampu

26.08.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Poduzetnički centar Solin drugi put, u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin, Zaokretom, U.S. Alumni Community of Croatia i Mariviam Success Academy, organizira manifestaciju Poduzetnički kamp, čije je prvo izdanje polučilo sjajne rezultate. Poduzetnički kamp 2013. pratilo je više od 200 posjetitelja koji su imali priliku čuti interaktivna predavanja brojnih predavača iz različitih područja poduzetništva, stoji u priopćenju Poduzetničkog centra Solin

Ovogodišnja manifestacija održava se od četvrtka 11. do nedjelje 14. rujna u hotelu President u Solinu, čija tehnička opremljenost omogućuje organizatorima prihvat velikog broja sudionika, kao i izlaganje proizvoda i usluga poduzetnika sudionika, navodi se u priopćenju.

Ovogodišnje izdanje Poduzetničkog kampa održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta, ispred kojeg će nazočiti pomoćnica ministra Zdenka Lončar. Značajnu financijsku podršku daju mu i Splitsko-dalmatinska županija te Grad Solin, pokrovitelji i prošlogodišnjem skupu. Kamp 2014. zamišljen je kao manifestacija na kojoj će u četiri dana sudionici imati mogućnost upoznati se s poduzetničkom problematikom te nizom pozitivnih rješenja poduzetnika sudionika. Posebnost manifestacije jest okrugli stol na temu 'Muško-ženski odnosi u poslovnom okruženju'. Na okruglom stolu o ovoj temi progovorit će po dvoje ljude iz svakog sektora. Javni sektor će predstavljati načelnik Općine Klis Jakov Vetma i članica Gradskog vijeća Split Marijana Puljak, a privatni sektor Krešimir Macan i Mirela Španjol Marković, vodeći hrvatski stručnjaci za komunikaciju i odnose s javnošću. Institucije će predstavljati doc.dr.sc. Ivana Bilić s Ekonomskog fakulteta u Splitu.

U priopćenju se ističe da organizatori daju priliku poduzetnicima početnicima da predstave svoje ideje i proizvode (besplatna mogućnost izlaganja tijekom trajanja kampa) kako bi se naglasila pozitivna poduzetnička podloga te to da se svaka ideja može aplicirati na tržištu uz kvalitetnu edukaciju i pripremljenost. Izazovi modernog doba te ulaska Hrvatske u EU pružaju različite mogućnosti te su aplikacije za Unijine fondove i dalje jedne od primarnih tema Kampa. Razvojni put od ideje do aplikacije na tržište pokazat će radionica 'Lansiranje ideje' pod vodstvom mentora Ivice Penića iz Mariviam Success Academy, a izazove poslovanja na višoj razini i očuvanja uspješnosti olakšat će predavačica Kristina Ercegović, vlasnica tvrtke Zaokret i idejni tvorac projekta Business Café, čije će izdanje zaživjeti i u Splitu tijekom trajanja Kampa. Brojna popratna događanja  dat će Kampu manje formalan karakter te će sudionici imati dodatne prilike za razmjenu iskustava u poslovanju.

'Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da odu na našu mrežnu stranicu www.poduzetnickicentarsolin.hr, na kojoj mogu dobiti sve detaljne informacije o načinu prijave', pozivaju u priopćenju iz Poduzetničkog centra Solin.