'ZAŠTITA PRIVATNOSTI RADNIKA'

Pliva stoji iza 300.000 kuna otpremnine

11.02.2009 u 18:16

Bionic
Reading

Direktorica Kadrovskih poslova Plive Hrvatska Margita Tomas izjavila je danas da Pliva u potpunosti stoji kod iznesenih iznosa otpremnina za višak zaposlenih te da te otkazi nemaju veze s kvalitetom zaposlenika nego s novom organizacijskom shemom kompanije

ZAGREB - Potvrdila je da su na Plivinoj konferenciji za novinare u ponedjeljak izneseni bruto iznosi otpremnina za radnike koji će prema planu u idućim godinu dana morati napustiti kompaniju.

Pliva je početkom tjedna objavila da će u narednih godinu dana u sklopu reorganizacije poslovanja i integracije u korporaciju Teva otpustiti 790 radnika te da će prosječna otpremnina za zaposlene s radnim stažom do 25 godina biti 300 tisuća kuna bruto, a za one sa stažom iznad 25 godina 400 tisuća kuna bruto, dok će za zaposlene koji su u Plivi proveli cijeli radni vijek otpremnina iznositi i do 2 milijuna kuna bruto.

Margita Tomas rekla je da ne može govoriti o iznosima pojedinih otpremnina jer kompanija štiti privatnost podataka.

Na upit o strukturi iznosa otpremnina i njihovom rasponu, rekla je da je to u ovom trenutku teško reći jer su razgovori s radnicima tek počeli pa nema još konačne liste onih koji moraju otići.

Ta lista će biti upućena Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a kad to bude učinjeno Pliva će po njezinim riječima biti spremna objaviti te podatke, rekla je te dodala da otpremnine ovise o godinama staža i visini plaće.

Komentirajući medijske napise o tome da radnici Plive nisu zadovoljni visinom otpremnina, rekla je kako je jasno da se medijima javljaju oni koji nisu zadovoljni.

Također je zanijekala da je Uprava Plive novčano nagradila sindikate za njihovu suradnju u izradi liste prekobrojno zaposlenih.

"Pliva je ozbiljna kompanija i takvo što ne bi nam palo na pamet", rekla je.