DVIJE MILIJARDE TABLETA VIŠE

Pliva otvorila pogon vrijedan 100 milijuna dolara

18.10.2013 u 14:56

Bionic
Reading

Pliva je danas otvorila novi pogon za proizvodnju suhih oralnih lijekova u Zagrebu, a uz 100 milijuna dolara uloženih u postrojenja na zagrebačkom Črnomercu, najavljeno je i ulaganje od 20 milijuna dolara u proizvodnju sterilnih oblika lijekova

Prema riječima čelnih ljudi Plive Tihomira Oreškovića, predsjednika Uprave, i Mirana Denca ova investicija povećat će kapacitete za dvije milijarde tableta, odnosno za više od 25 posto na godinu, a u novom pogonu proizvodit će se lijekovi uglavnom za tržište SAD-a i EU.

'Naša uloga je ispunjena ako nismo stajali na putu za otvaranje ovog pogona. Tako u današnjem svijetu vidimo ulogu države. Znam da ste prije nešto više od godinu dana bili na rubu živaca i da svaki ozbiljan pristup zahtijeva micanje barijera koje nisu potrebne.

Bit ću sretan ako Pliva, dok je ova Vlada na vlasti, bude opet imala jednu ovakvu investiciju čije će ostvarenje trajati duplo kraće nego što je trajalo sada', kazao je Zoran Milanović, premijer RH koji je zajedno s ministrima Ivanom Vrdoljakom i Brankom Grčićem prisustvovao otvaranju.