ide sezona

Tražite posao? Plitvička jezera traže čak 460 radnika

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 30.01.2019 11:47
  • Objavljeno 30.01.2019 u 11:46
Plitvička jezera

Plitvička jezera

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić

Nacionalni park Plitvička jezera raspisao je natječaj za zapošljavanje na određeno vrijeme za ukupno 460 radnika, koje kani angažirati tijekom turističke sezone, izvijestili su u srijedu iz te javne ustanove. Prijem u radni odnos se odnosi na ovogodišnju turističku sezonu, natječaj je objavljen danas u Narodnim novinama, a rok za podnošenje prijava je osam dana, zaključno sa 7. veljače.

Svi ugovori o radu sklapaju se s izabranim kandidatima na određeno vrijeme, zbog povećanog opsega poslova u turističkoj sezoni 2019. Probni rad traje mjesec dana, s danom početka rada u razdoblju od 01. ožujka do 01. srpnja ove godine odnosno prema potrebama posla, a zaključno najkasnije do 31. listopada.

Prema broju potrebnih radnika, njih 268, prednjači podružnica hotelijerstva i ugostiteljstva. Pritom su najpotrebniji konobari, njih ukupno 61, za kuhare je ukupno raspisano 35 radnih mjesta, sobarice 26, čistačice 21, vešarice 19, koliko se traži i perača posuđa. Po brojnosti se izdvajaju i recepcioneri, kojih je ukupno potrebno 18, blagajnici (12) te 10 pomoćnih radnika - kosaca, kao i 10 kuhara za rad na roštilju.

U službi zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja Nacionalnog parka traži se ukupno 42 izvršitelja, što između ostalog uključuje 10 pomoćnih radnika na održavanju staza i mostića, kao i 22 čistača u parku.

Služba prihvata, vođenja, informiranja, prijevoza posjetitelja i internog transporta potražuje ukupno 100 radnika, od čega na informatore, što uključuje i stjuarde panoramskog vlaka te blagajnike parkinga, odnosi ukupno 34 radnih mjesta. Traži se i 26 pomoćnika zapovjednika - "mornara", zatim 17 čuvara parkirališta, vozači autobusa, traktora, kao i jedan zapovjednik broda.

  • +6
  • +3

Plitvička jezera

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Podružnici trgovine je potrebno 22 prodavača, što obuhvaća rad u marketima, suvenirnicama i vanjskoj prodaji sladoleda.

Služba zajedničkih poslova traži 19 izvršitelja, od toga najviše čuvara, 12, kao i jednog stručnog referenta zaštite na radu, koji ugovor o radu sklapa na nepuno radno vrijeme od 10 sati tjedno.

Nadalje, podružnica održavanja tehnike i komunalne infrastrukture traži pet pomoćnih radnika, jednog električara za održavanje elektroopreme i instalacija te dva tesara, te naposljetku, služba ekonomsko-financijskih poslova potražuje jednog financijskog knjigovođu.

Kandidati koji su prošloj turističkoj sezoni bili u radnom odnosu s NP-om Plitvička jezera ne moraju dostavljati obveznu dokumentaciju propisanu natječajem, osim uvjerenja o nekažnjavanju i potvrde HZMO-a o radnom stažu, već mogu popuniti "OBRAZAC PRIJAVE – za natječaj sezona 2019.“ koji će biti objavljen na internetskim stranicama Ustanove, na kojima je dostupan i cjelokupni danas objavljen natječaj za zapošljavanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!