U PRATNJI SVITE MINISTARA

Plenković proglašava gospodarstvenika godine, evo tko su nominirani

04.12.2017 u 07:08

Bionic
Reading

U organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, danas će u zagrebačkom hotelu Esplanade biti dodijeljena priznanja za gospodarstvenika i gospodarski događaj godine, te proglašeni najbolji mali i srednji poduzetnici u 2017. godini u sklopu projekta Poslovni uzlet.

Na Izboru gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine sudjelovat će i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Nominirani gospodarstvenici su Željko Kukurin, Robert i Silvio Kutić, Željko Pavlin, Marko Pipunić i Mate Rimac, a gospodarski događaji - donošenje i provedba Lex Agrokor, pad udjela javnog duga u BDP-u, početak realizacije LNG terminala, odobrenje EU sredstava za Pelješki most i rezultati turističke sezone.

Najbolji mali i srednji poduzetnici bit će proglašeni u pet kategorija: Uzlet izvoza, Uzlet prihoda, Uzlet dobiti, Uzlet zaposlenosti i Uzlet investicija.

  • +10
Plenković na 3. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović

Uz dodjelu, održat će se i rasprava o perspektivama razvoja hrvatskog gospodarstva. Uz premijera Plenkovića na skupu će sudjelovati Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zdravko Marić, ministar financija, Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture te ministar turizma Gari Cappelli.