UZ POMOĆ HBOR-A

Petrokemija završila plinovod vrijedan 45 milijuna kuna

25.07.2016 u 10:46

Bionic
Reading

Kutinska Petrokemija u ponedjeljak je izvjestila da je uspješno završena investicija u visokotlačni cjevovod prirodnog plina u cilju poboljšanja energetske učinkovitosti

Petrokemija je tijekom srpnja, a u cilju poboljšanja energetske učinkovitosti, financirala izgradnju visokotlačnog plinovoda od PMRS Kutina 1 do tvorničkog kruga (podzemni cjevovod) i dalje do postrojenja za proizvodnju amonijaka (nadzemni cjevovod).

‘Investicija, koja je većim dijelom financirana putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) iz Programa ‘Kreditiranje projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije’, uspješno je završena i započela je opskrba energetskih postrojenja prirodnim plinom iz novog plinovoda’, navodi se u priopćenju.

Prva su s radom započela energetska postrojenja, a nakon toga slijedi puštanje u rad i postrojenja za proizvodnju dušične kiseline, NPK gnojiva i KAN gnojiva.

Iz Petrokemije ističu kako se na postrojenjima Amonijak i Urea remontni radovi nastavljaju prema predviđenom planu, a početak rada tih postrojenja planiran je u prvom tjednu kolovoza.

Prema ranije objavljenim podacima iz Petrokemije, navedena investicija vrijedna je 45 milijuna kuna.