dan na burzi

Peti uzastopni dan rasta CROBEX-a na skromnom prometu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je upisalo još jedan mješoviti dan, gdje su dionički indeksi zaključili na suprotnim stranama, ali bez većih kretanja. Indeks CROBEX je porastao nezamjetnih 0,03 posto, međutim tehnički to je njegov peti uzastopni dan rasta, u kojima je kumulativno ovaj tjedan ojačao svega 0,9 posto

Istovremeno je uži indeks CROBEX oslabio 0,1 posto, njegov drugi uzastopni dan pada, pod pritiskom dionica blue-chip izdanja. U nedostatku blok transakcija, likvidnost je oslabila na svega 4,3 milijuna kuna, uz svega jednog milijunaša. Najlikvidnija je bila dionica Končar elektroindustrije koja je stagnirala cijenom na 610 kuna, uz 1,1 milijun kuna prometa.

Po prometu slijedi dionica Podravke s 575 tisuća kuna prometa i rastom od 0,3 posto, a solidan promet od pola milijuna kuna je prikupila dionica Turisthotela uz pad cijene od 4,5 posto.

Dobitnik dana je dionica Jadroplova koja je skočila 16,6 posto, a solidne izvedbe su imale i dionice bankarskog sektora HPB i Istarska Kreditna banka s porastima 8,7 posto i 5,5 posto. Među gubitnicima se izdvaja dionica brodara Uljanik plovidbe s minusom od 12 posto, kao i brodogradilišta Viktor Lenac sa 6,6 posto minusa.

Dobitnik dana Jadroplov +16,56% 17,60

Gubitnik dana Uljanik plovidba -12,13% 78,20

CROBEX +0,03% 1.786,19

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.