OTKAZ ZA 450 RADNIKA

Patafta prijeti odlaskom iz Varaždina

  • Autor: Ivica Kruhoberec
  • Zadnja izmjena 06.03.2012 10:45
  • Objavljeno 06.03.2012 u 09:19
davor pafta

davor pafta

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Ukoliko Grad Varaždin odmah ne prekine kršiti ugovore, Uprava T7 VIS-a ovlaštena je da do 30. lipnja zatvori i iseli proizvodnju i proizvodni pogon u Varaždinu na drugu lokaciju gdje su uvjeti te odnosi s lokalnom zajednicom puno bolji

Ta odluka donesena je na izvanrednoj skupštini T7 VIS-a u vlasništvu Davora Patafte, koja je održana večeras, a nakon pregovora vođenih u Gradskoj vijećnici.

'T7 VIS, umjesto dodatnog zapošljavanja i otvaranja 500 radnih mjesta 2012, da postane varaždinska tvrtka s oko 1000 radnih mjesta sukladno projektu razvoja, bit će prisiljen zatvoriti postojećih 450 radnih mjesta u Varaždinu. T7 grupa je u 2012. i 2013. trebala uplatiti u gradski proračun oko četiri milijuna kuna. Dosad je u gradski proračun uplaćivano više od 1,5 milijuna kuna godišnje, dok izdvajanja za plaće radnicima za proizvodnju u Varaždinu na godišnjoj razini iznose bruto 30 milijuna kuna', stoji u obavijesti T7 VIS-a.

Odnos Grada Varaždina prema T7 VIS-u kao lokalnom poduzetniku, kako se naglašava, nije primjeren.

'T7 VIS neće pristati ni na kakve ucjene gradonačelnika Habuša, nego će sve svoje interese i interese banaka i vjerovnika zaštititi na drugi način i sudskim putem. Pri tome bi posljedice za proračun Grada Varaždina mogle biti dramatične zbog nadoknada visokih šteta koje nadilaze ukupnu imovinu Grada Varaždina i tvrtke Varkom te Javne ustanove Gradski stanovi', upozorava se iz T7 VIS-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi