ne licitira s datumom otvaranja

Paladina: Projekt Kupari planira se kao ultra luksuzni resort

08.12.2017 u 12:29

Bionic
Reading

Avenue ulaganja, tvrtka-investitor u Kupare kod Dubrovnika planira ulaganje oko milijardu kuna kako bi taj turistički kompleks postao ultra luksuzni resort, a zbog kompleksnosti projekta i puno uključenih dionika, po riječima direktora te tvrtke Ivana Paladina, ne žele 'licitirati' datumima otvaranja hotela.

Paladina je ovih dana dao ostavku na mjesto predsjednika Uprave IGH, a kao razlog naveo je želju da se kao suvlasnik i direktor Avenue ulaganja više posveti projektu Kupari, koji, kako su kazali, ulazi u intenzivniju fazu.

Tvrtka Avenue ulaganja ugovor za realizaciju projekta Kupari potpisala je krajem ožujka 2016, pri čemu je planirala partnerstvo s prestižnim međunarodnim hotelskim lancem Marriott s brendom Ritz-Carlton, a u Kupare u četiri godine uložiti nešto ispod 100 milijuna eura, izgraditi dva hotela s pet zvjezdica s oko 400 smještajnih jedinica i jednu vilu, sve vrlo luksuzne razine.

Koncept projekta Kupari Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Odluka vlade kojim je prihvaćena ponuda Avenue ulaganja odnosi se na tri koncesije koje se daju na 99 godina, i to na osnivanje prava građenja, na zakup hotela Grand i na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže na području Brašina. Investitor je ponudio 172 tisuće eura godišnje za naknadu za osnivanje prava građenja, 58,5 tisuća eura za godišnji zakup hotela Grand te naknadu za koncesiju na pomorskom dobru od 8,10 kuna po metru (oko 640 tisuća kuna godišnje) kao fiksni dio te još promjenljivi dio naknade za koncesiju na pomorskom dobru od 3 posto ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog pružanjem usluga na plaži.

Krenule su opsežne pripreme za realizaciju projekta, no u međuvremenu se odustalo od suradnje s Ritz-Carltonom, zbog, kako je objasnio Paladina, vrlo različitih vizija.

‘Nakon potpisivanja ugovora s tim hotelskim operatorom, uslijedila je faza razrade idejnog koncepta i u toj smo fazi shvatili da mi kao investitor i hotelski operator s kojim tek trebamo započeti suradnju, imamo različite vizije. Projekt Kupari za nas ima veliki značaj zbog veličine ulaganja, ali i velike želje da u stvarnosti zaživi ideja na koju možemo biti ponosni. Kako je objema stranama bilo jasno da ne razmišljamo u istom smjeru, nastavili smo razrađivati koncept projekta i počeli razgovarati s drugim potencijalnim partnerima’, objasnio je Paladina.

  • +15
Kupari Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Dodao je da za sada samo može reći da će ‘resort biti vođen od strane ultra luksuznog brenda, jednog od najboljih hotelskih operatera na svjetskoj razini’. Napominje da su pregovori oko novog hotelskog lanca u zadovoljavajućoj fazi i dodaje da su ‘jako zadovoljni što će novi partner značiti još ekskluzivniju ponudu i što će ova promjena značiti još bolje sadržaje u Kuparima’. 

Po njegovim riječima, planirani broj smještajnih jedinica više je nego prepolovljen, tako da će ukupno biti manje od 200 smještajnih jedinica, no imat će veće površine (najmanja smještajna jedinica je gotovo 50 metara kvadratnih).

Odgovarajući na pitanje kada kreću konkretni radovi, odgovara da mu je ‘žao što je vanjski dojam da konkretni radovi tek trebaju početi, jer istina je da se u Kuparima jako puno radi’.