od 17. do 19. svibnja

Ovog tjedna u Splitu saznajemo kako će umjetna inteligencija zauvijek promijeniti obrazovanje

17.05.2023 u 09:21

Bionic
Reading

Međunarodna konferencija o edukacijskim tehnologijama 'IZZI MOĆ OBRAZOVANJA: Obrazujemo li danas za vještine budućnosti?' održat će se od srijede, 17. svibnja, do petka, 19. svibnja, u Splitu. Konferencija okuplja inovativne tehnologije u službi znanja, s ciljem da na kreativan i inspirativan način spoji nove ideje i metode poučavanja te ih uskladi s potrebama hrvatskih škola i fakulteta te tržišta rada

Na konferenciji gostuje Perttu Pölönen, svjetski poznati finski futurist, izumitelj, pisac, i skladatelj koji je do sada je održao više od 850 govora u 15 zemalja diljem svijeta za vodeće globalne kompanije, vlade i obrazovne organizacije. Perttu naglašava važnost ljudskih vještina poput kreativnosti, upornosti, suosjećanja i znatiželje u svijetu koji se digitalizira. U tom kontekstu govoriti će o strelovitom tehnološkom razvoju, trendovima u obrazovanju, utjecaju novih tehnologija na obrazovanje te kako učenike i studente pripremiti za zanimanja budućnosti.

Osim Pölönena, na konferenciji sudjeluju i savjetnik i govornik s dugogodišnjim iskustvom u razvoju poslovanja, marketingu i inovacijama u tehnološkim divovima kao što su Apple i Samsung Brian Cochrane, državni tajnik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, izvršna direktorica vodeće hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju CroAI Martina Silov te poznati hrvatski liječnik i društveni influencer Natko Beck. Konferencija će ugostiti i niz vrhunskih inozemnih i hrvatskih predavača, široki spektar stručnjaka raznih profila, od obrazovanja i edukacijskih tehnologija do međunarodne politike i javne uprave. Tako će se u rad konferencije putem videoveze uključiti i prof. dr. Ivan Đikić, direktor Instituta za biomedicinsku istraživanje Sveučilišne bolnice Goethe u Frankfurtu te redovni profesor na Sveučilištu Goethe i dobitnik prestižne Leibniz nagrade za izvrsnost u istraživanju, te Karlo Ressler, zastupnik Europske pučke stranke iz redova HDZ-a, s iskustvom na poziciji potpredsjednika Posebnog odbora za umjetnu inteligenciju u digitalnom dobu Europskog parlamenta.

Sudionici konferencije će tražiti odgovore o ulozi umjetne inteligencije u obrazovanju, važnosti cjeloživotnog obrazovanja, potencijalima digitalnog učenja te mogućnostima financiranja digitalnih projekata novcem europskih fondova. Više detalja o konferenciji i mogućnost prijave za posljednja preostala mjesta nalaze se na poveznici. IZZI konferencija održava se u organizaciji Profi Kletta, a pod pokroviteljstvom Europske komisije i Europskog parlamenta.