'INVESTORS MEET INOVATIONS'

Ovih 10 poduzetnika predstavit će se investitorima u Londonu

16.04.2015 u 10:20

Bionic
Reading

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag Bicro) predstavila je u srijedu deset poduzetničkih ideja koje će se predstaviti pred inozemnim investitorima na skupu 'Investors meet innovations', koji će se održati u Londonu od 20. do 22. svibnja

Predstavljanje je održano u sklopu 5. poduzetničkog foruma Hamag-Bicroa, a odabranim će tvrtkama Ministarstvo poduzetništva i obrta i Hamag-Bicro dodijeliti bespovratna sredstva za predstavljanje u Londonu.Insvestitorima će se u drugoj polovici svibnja u Londonu tako predstaviti Effectus Media, Agrivi, Mobendo, Reflecta inteligentni sistemi, Amodo, Aplikata, Pinecone, Supra Net, iCat i Visiobike

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros istaknuo je kako je ministarstvo u protekle tri i pol godine intenzivno radilo na jačanju uloge malog i srednjeg poduzetništva kao generatora razvoja gospodarstva.

'Nastojali smo i nastojat ćemo i nadalje pružiti konkretan 'know-how' poduzetnicima, kako i na koji način predati projekte i realizirati svoje poduzetničke pothvate', kazao je.

Naglasio je važnost inovacija, produktivnosti, konkurentnosti i internacionalizacije, što onda dovodi do gospodarskog rasta.

'Izuzetna mi je čast što smo ove godine kroz mjeru Inozemni sajmovi - Cebit Hannover, Interop Las Vegas i Bloomberg, London u mogućnosti pružiti 20-ak hrvatskih tvrtku priliku za predstavljanje svojih projekata na globalnoj razini. Veseli nas i činjenica što smo prepoznali dobar potencijal hrvatskih poduzetnika i dali im priliku postati ambasadorima uspješnog poslovanja u svijetu', poručio je Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a.