MILANOVIĆ U KUTINI

'Ove godine jasni odgovori o strateškim partnerima Petrokemije'

23.03.2015 u 13:07

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u posjetu je Petrokemiji. Sastao se s predstavnicima tvrtke, te je obišao proizvodni pogon. Uz Milanovića, Petrokemiju je posjetio i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. S predstavnicima Uprave i Nadzornog odbora Petrokemije razgovarali su o poslovanju i situaciji u Petrokemiji. Prema medijskim napisima, strateški partneri Petrokemije mogli bi postati INA i Prvo plinarsko društvo, no Milanović je rekao da se na sastanku nije razgovaralo o mogućim preuzimateljima. Ipak, dodao je da se o strateškom partneru razmišlja

'Ovo je jedan veliki industrijski kompleks. Ovdje ima određenih znanja i proizvoda kojih nema u okolici i to treba zadržati. To je politički zadatak za mene i ministra gospodarstva i za Vladu da održimo i da preživimo ovo financijski turbulentno razdoblje, i da sklope bolji ugovor o plinu jer ovdje se troši plina koliko valjda u svim kućanstvima godišnje, da nastave raditi i zarađivati jer to je moguće. To je moguće', rekao je Milanović.

Milanović je istaknuo da tržište za proizvode Petrokemije postoji te dodao da čvrsto vjeruje u taj projekt. Ipak, kaže kako je u zadnjih 15 godina tu bilo puno propusta i zanemarivanja. Na pitanje o tome kada će projekt biti dovršen, Milanović kaže da ove godine moraju biti jasni odgovori na sva pitanja.