NEM Zagreb 2024

Otvorene su prijave za NEM Awards 2024!

29.02.2024 u 12:52

Bionic
Reading

Jedinstvena dodjela nagrada sastoji se od nekoliko raznovrsnih glavnih i potkategorija koje odaju počast najboljem sadržaju iz CEE regije. Pobjednici će biti objavljeni tijekom događanja NEM Zagreb 2024.

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg predstavljanja, NEM Awards 2024, natjecanje za najbolji TV sadržaj iz CEE regije organiziran u tri glavne kategorije, ponovno će udahnuti život brojnim projektima predstavljanjem ključnoj publici i liderima u industriji. Dodjela nagrada održat će se tijekom događanja NEM Zagreb 2024, od 4. do 6. prosinca 2024. u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Prijave su otvorene i besplatne su za sve sudionike iz CEE regije!

KATEGORIJE NEM AWARDS 2024

Natjecanje je organizirano u nekoliko glavnih kategorija:

1. Best Pre-development Project Award namijenjena je kreativcima koji imaju ideju za TV scenarij, bez obzira na iskustvo. Uvjete za prijavu ispunjava nekoliko TV formata u sljedećim potkategorijama:

  • Scripted series
  • Scripted feature-length film
  • Documentary series/Feature-length film
  • Entertainment format

Pobjednik će biti podržan s mogućnostima tržišne razmjene u vrijednosti od 5.000 €, dok će drugoplasiranom biti dodijeljeno isto u iznosu od 2.500 €, a trećeplasiranom u iznosu od 1.000 €. Tržišna razmjena uključuje razne mogućnosti umrežavanja i izlaganja/predstavljanja koje sve organizira Mediavision s partnerskim događajima kao što su Heart of Europe, Conecta, MIPCOM, Series Mania itd. Nadalje, svi finalisti imat će priliku za javni 7-minutnu prezentaciju prijavljenih projekata na NEM Zagreb 2024., besplatno sudjelovanje u online pitching i 'script surgery' radionicama.

Marta Kamińska, Sales and International Relations Department, TVP S.A podijelila je svoje zadovoljstvo suradnjom između dva događanja: 'Oduševljeni smo što NEM Zagreb i Heart of Europe surađuju, te što pružamo izvrsnu priliku za pobjednike da predstave svoje projekte globalnoj publici. Zahvaljujući našem partnerstvu, kreatori mogu pronaći partnerstva diljem Europe, dok publika može uživati u visokokvalitetnom sadržaju s međunarodnim potencijalom.'

Alba Pérez, Programme Coordinator, INSIDE CONTENT, također je komentirala suradnju između dva događanja: 'Partnerstvo između Conecta FICTION & ENTERTAINMENT (18.-21. lipnja Toledo, Španjolska) i NEM Zagreb 2024 olakšava internacionalnu suradnju, povećavajući potencijalni opseg i financiranje projekata iz dviju mediteranskih zemalja. Ovaj savez osnažuje audiovizualne produkcije da istraže nove puteve za financijsku potporu, značajno povećavajući njihove šanse za uspjeh. Naime, dva projekta NEM Zagreb, 'Playing with Scissors' (scripted) i 'Eat a Book' (unscripted), odabrana su za Conectu 2024., naglašavajući učinkovitost ovog transnacionalnog partnerstva u jačanju industrije.'

Više informacija o nagradama mogu se pronaći ovdje: Prizes for Pre-development projects

Prijave su moguće do 10. listopada 2024.

2. The Council of Europe Series Co-production Development Award namijenjena je poticanju kreativne suradnje u koprodukciji serija i osnaživanju nezavisnih producenata. Nagrada je dio Pilot-programa za koprodukcije serija, u sklopu inicijative Vijeća Europe, sjedišta Eurimagesa.

Nagrada je 50.000 € (nepovratno).

Prijave su moguće do 17. listopada 2024.

3. Best Finished Project in the CEE Award dodijelit će se najboljoj dramskoj TV seriji u CEE regiji. Riječ je o prestižnom priznanju izvrsnosti kojim se slave potpuno realizirane i dovršene TV serije iz Srednje i Istočne Europe.

Više informacija o nagradama mogu se pronaći ovdje: Prizes for best finished TV series in the CEE

Prijave su moguće do 24. listopada 2024.

Pobjednike svih glavnih kategorija i potkategorija bira neovisni žiri vrhunskih stručnjaka iz industrije. NEM nagrade prilika su za scenariste i kreatore sadržaja, studente vezane za industriju, producente, televizijske i produkcijske kuće, talente i druge profesionalce iz TV industrije iz CEE regije, Europe i ostatka svijeta.

Godine 2023, dobitnici NEM Awards u pet različitih kategorija natjecanja bili su:

  • Scripted Series: Rene Gallo – Mild Miracles
  • Scripted Feature-length film: Mile Božićević – Mothers of Humanity and Daria Stilin – Tied Up
  • Documentary Series / Feature-Length Documentary Film: Julia Groszek - Sugarland
  • Non-Scripted Entertainment Format: Martichka Bozhilova and Iskra Angelova – Eat a Book
  • The Best Drama TV Series in the CEE: Spy / Master – Warner Bros. Discovery

O DOGAĐANJU NEM ZAGREB

NEM Zagreb je događanje usredotočeno na stvaranje TV serija i filmova. Cilj događanja jest povezati talente s vrijednim prilikama, stvoriti prostor za nove suradnje i unaprijediti TV industriju u Srednjoj i Istočnoj Europi. NEM Zagreb stvara mogućnosti za nove projekte, poslove, koprodukcije između zemalja Srednje i Istočne Europe te koprodukcije između zemalja niskog i visokog produkcijskog kapaciteta. Također pospješuje akvizicije sadržaja unutar i izvan CEE regije, kao i ulaganja europskih ili globalnih streamera u izvorni sadržaj CEE regije.

NEM Zagreb 2023. sufinancira Europska unija, kroz potprogram Kreativna Europa MEDIA. Više informacija dostupno je na službenim stranicama NEM Zagreb 2024.