ISTRAŽUJE GA DORH

Osumnjičeni šef Hypo leasinga razvija biznis u SAD-u

14.07.2011 u 14:19

Bionic
Reading

Drago Vidaković, bivši dugogodišnji šef Hypo Leasing Kroatiena, osumnjičen je za sudjelovanje u izvlačenju oko 18,5 milijuna kuna na temelju fiktivnih računa, zajedno s trojicom svojih prijašnjih suradnika iz menadžmenta, Željkom Rupčićem, Albertom Modrichem i Marijanom Šegotom, piše Jutarnji list

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči navedenu četvorku za isplaćivanje 11 milijuna kuna za nepostojeće informatičko-tehničke usluge i bez odgovarajućih ugovora o poslovnoj suradnji, i to na račun obrta Marijana Šegota koji je brisan iz registra gotovo deset godina prije, još 1999. godine.

Daljnjih sedam milijuna kuna isplaćeno je na račun jednog obrta, također temeljem fiktivnog računa za informatičke usluge, kao i za nepostojeće najmove.

Također ih se tereti za malverzacije pri navodnom najmu dvorane tijekom 2007. godine, za što su tvrtki Stara Knežija platili više od 45.000 eura.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, policija u suradnji s tužiteljstvom provodi niz tzv. kriminalističkih istraživanja o poslovanju Hypo Leasinga i ulozi bivšeg šefa uprave Drage Vidakovića.

Pritom se ponajviše spominju sumnje u moguće zloupotrebe, davanje mita i pranje novca vezano za nekoliko poznatih imena. Riječ je, među ostalim, o financiranju projekta Hoteli Novi Brune Orešara i investiciji Želimira Dodera oko projekta gradnje šest kilometara dugog kanala od Paga do Košljuna.

Vidaković se, nakon što se prije više od dvije godine povukao iz bankarstva, odselio iz Hrvatske. Navodno sada živi u Los Angelesu gdje je kupio više nekretnina i otvorio lanac restorana.