PRESTIŽNO PRIZNANJE

Osječkoj tvrtci MONO Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika

31.08.2021 u 21:46

Bionic
Reading

Sveukupni pobjednik i dobitnik Finine nagrade Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2020. godini je osječka tvrtka MONO, koja je ujedno i dobitnik Zlatne bilance za najbolju tvrtku u kategoriji informacija i komunikacija

Ta i druge nagrade dodijeljene su večeras na svečanoj dodjeli 13. Zlatne bilance.

Dobitnici nagrada Zlatna bilanca po djelatnostima su PPK Valpovo u djelatnosti poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo; Radlovac i Orahovice u rudarstvu i vađenju; HS Produkt u prerađivačkoj industriji; HEP d.d. u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji; Spectra Media u opskrbi vodom; uklanjanju otpadnih voda, gospodarenju otpadom te djelatnosti sanacije okoliša; velikogorički Lapor u građevinarstvu te Peek&Cloppenburg u trgovini.

U djelatnosti prijevoza i skladištenja Zlatna bilanca pripala je Jadranskim vratima; pružanju smještaja te priprema i usluživanju hranu Globalnoj hrani, a u informacijama i komunikacijama tvrtci MONO iz Osijeka.

Dobitnik Zlatne bilance u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima je tvrtka Bina Istra - upravljanje i održavanje.

Dodijeljene su i nagrade u posebnim kategorijama. Nagradu za najuspješnijeg i dugovječnog poduzetnika dobila je tvrtka Spectra Media, a najuspješniji novi poduzetnik je Sedam Arhitektura. Najuspješniji poduzetnik po ukupnom prihodu u 2020. godini je Prvo plinarsko društvo, najuspješnija banka Zagrebačka banka, a najbrže rastuća tvrtka Rimac Automobili.

Najuspješniji poduzetnik prema Fininom rejtingu u 2020. godini je MONO iz Osijeka.

Fina dodjeljuje nagrade na temelju analize godišnjih financijskih izvještaja. Analizirano je 139.009 poslovnih subjekata, a u konkurenciju za nagrade ušlo je njih 3.897.

Nagrade Fina dodjeljuje prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija: prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik izabire se prema tim kriterijima te ima najvišu ocjenu kreditnog rejtinga prema priznatim svjetskim standardima.

Zlatnu bilancu Fina je organizirala u partnerstvu s Jutarnjim listom i pod pokroviteljstvom Vlade.