tržište kapitala

Optima Telekom osmi uzastopni dan u zelenom

Bionic
Reading

U četvrtak je na Zagrebačkoj burzi vladao nejasan sentiment, dionički indeksi su zaključili na suprotnim stranama, a likvidnost je oslabila u odnosu na prethodni dan. Indeks CROBEX je uknjižio 0,3 posto rasta, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio neznatnih 0,01 posto. Od sektorskih indeksa, najviše je profitirao indeks sektora industrije, koji je ojačao 1,4 posto, dok je gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora s padom od 2,1 posto.

Ukupan dionički promet je iznosio 7,8 milijuna kuna, pri čemu su milijunski promet ostvarila dva izdanja. Najviše se trgovalo dionicama Optima Telekoma, koje su na prometu od 3,4 milijuna kuna uzletjele 15,2 posto te time upisale svoj osmi uzastopni dan rasta.

Aktivno se trgovalo i dionicama Valamar Riviere, koje su zaključile nepromijenjeno na prometu nešto većem od milijun kuna. Uz već spomenutu dionicu Optima Telekoma, dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Đure Đaković Grupe i Brodogradilišta Viktor Lenac, koje su ojačale redom 8,3 posto i 3,7 posto.

S druge strane, dionice Uljanika su potonule 13,2 posto, dok su dionice instituta IGH i Liburnia Riviera Hotela izgubile 5,4 posto i 5,2 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana Optima Telekom +15,21% 5,00

Gubitnik dana Uljanik -13,21% 0,46

CROBEX +0,32% 1.864,62

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.