TRŽIŠTE KAPITALA

Oporavak likvidnosti na Zagrebačkoj burzi, titulu dobitnika dana pokupila dionica Zvečeva

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je u srijedu nastavilo s pozitivnim kretanjima dioničkih indeksa, dok je likvidnost ojačala u odnosu na prethodne dane. Glavni dionički indeksi su zaključili u zelenom teritoriju, pri čemu su oba indeksa, CROBEX i uži tržišni indeks CROBEX10 ojačala za 0,4 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks turističkog sektora, s rastom od 0,8 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi transportnog sektora i sektora industrije, koji su oslabili redom 1,8 posto i 1,3 posto

Ukupna dionička likvidnost se i više nego udvostručila, te je ukupno protrgovano oko 8,6 milijuna kuna, a milijunske promete su prikupila dva izdanja. U fokusu investitora su se našle dionice Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od oko 3 milijuna kuna zaključile nepromijenjenom cijenom. Slijede ih dionice Turisthotela, s prometom od 2,5 milijuna kuna i rastom cijene od 3,2 posto.

Titulu dobitnika dana je pokupila dionica Zvečeva, koja je uzletjela 4,6 posto. Dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Lošinjske plovidbe, koje su ojačale 3,6 posto, te dionice Končara koje su porasle za 3,5 posto nakon jučerašnje objave odluke Glavne skupštine o isplati dividende u iznosu od 5,8 kuna po dionici.

Od aktivnijih izdanja, loš dan su imale dionice Brodogradilišta Viktor Lenac i Optima telekoma, čije su cijene oslabile 7,1 posto i 6,7 posto.

Dobitnik dana: Zvečevo d.d. +4,55% 23,00

Gubitnik dana: Medora hoteli i ljetovališta d.d. -9,38% 11,60

CROBEX +0,36% 1.951,71

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!