POJEDNOSTAVLJEN POSTUPAK

On-line obnova police obveznog osiguranja

16.03.2010 u 13:59

Bionic
Reading

Nova internetska aplikacija Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) omogućuje vlasnicima vozila u Hrvatskoj 'on-line' obnovu police obveznog osiguranja i izdavanje potvrde koja privremeno služi kao polica i olakšava registraciju vozila, izvijestili su danas čelnici Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO)

Osiguranici na web stranicama HUO-a mogu sklopiti policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti i otisnuti potvrdu o sklopljenom osiguranju čija je valjanost 30 dana.

Potvrdu mogu koristiti pri produljenju važenja prometne dozvole (registraciji) i u svim drugim slučajevima u kojima treba imati izvorni primjerak police, kaže direktor HUO-a Hrvoje Pauković

Osiguranici koji imaju potvrdu manje će čekati prilikom registracije vozila jer neće gubiti vrijeme na sklapanje obveznog osiguranja u stanicama za tehnički pregled, ističu u HUO-u.

Originalni primjerci polica i drugi prateći dokumenti osiguranicima, koji su sklopili ili produljili osiguranje putem internetske aplikacije HUO-a, stizat će na njihove adrese.

Plaćanje osiguranja putem web stranica HUO-a moguće je upotrebom internetskog bankarstva ili karticama, kažu u HUO-u.

Registracija uz upotrebu potvrda o osiguranju moguća je u svim stanicama za tehnički pregled u Hrvatskoj.

U HUO-u očekuju da će novi način obnove obveznog osiguranja smanjit broj neregistriranih vozila, čiji broj procjenjuju na gotovo 140 tisuća.