ISTRATURIST NAJAVIO TUŽBU

Okružni sud u Ljubljani presudio u korist NLB-a

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 07.10.2011 19:47
  • Objavljeno 07.10.2011 u 19:42
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Umaška hotelska tvrtka Istraturist izvijestila je danas da je zaprimio presudu Okružnog suda u Ljubljani u ponovljenom prvostupanjskom postupku prema kojoj je ta tvrtka dužna platiti Novoj Ljubljanskoj banci iznos od 47 milijuna eura i 1,4 milijuna američkih dolara te najavila da će, kako presudu smatra nezakonitom, uložiti žalbu Višem sudu u Ljubljani

Istraturist je, putem svog punomoćnika, danas zaprimio presudu Okružnog suda u Ljubljani u ponovljenom prvostupanjskom postupku. Taj je sud presudu donio 21. rujna ove godine, a prema njoj je Istraturist dužan platiti Novoj Ljubljanskoj banci iznos od 47 milijuna eura i 1,4 milijuna dolara sa zakonski zateznim kamatama koje teku od 1. listopada 2001. do 31. listopada 2001. godine, navodi se u obavijesti o povlaštenim informacijama koje je umaška tvrtka objavila na Zagrebačkoj burzi.

'Društvo presudu smatra nezakonitom te će Višem sudu u Ljubljani u zakonskom roku uložiti žalbu', najavljuju iz Istraturista.

Između Istraturista i Nove Ljubljanske banke vodi se nekoliko sudskih sporova na slovenskim i hrvatskim sudovima, a ti su sporovi vezani i uz staru deviznu štednju i Ljubljansku banku te kasnije osnivanje Nove Ljubljanske banke i osporavanje slovenske strane Istraturistu prava na prebijanje potraživanja.

Iz Istraturista su u ranijim objavama vezano za te sporove već nekoliko puta ponovili kako su uvjereni u nezakonitost svake novčane tražbine Nove Ljubljanske banke prema njima. Napominju, uz ostalo, kako je slijedom poznatih događaja na slovenskoj strani i osnivanja Nove Ljubljanske banke, koja je preuzela samo prava ali ne i obveze 'stare' Ljubljanske banke, slovenska strana osporila Istraturistu i njegovo pravo na prebijanje potraživanja te pokrenula postupke za naplatu potraživanja pred sudovima u Sloveniji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi