kadrovsko jačanje

Ognjan Despot novi voditelj regije za srednju i istočnu Europu u društvu Funderbeam SEE

27.09.2021 u 10:18

Bionic
Reading

Ognjan Despot novi je voditelj regije za srednju i istočnu Europu u društvu Funderbeam South-East Europe d.o.o. (Funderbeam SEE)

Nakon završetka studija na Sveučilištu Vern, Despot je obnašao vodeće funkcije u nekoliko društava. Karijeru je započeo kao asistent direktora u Atlantic Grupi d.d., a nastavio na rukovodećim pozicijama u logistici i prodaji.

U Funderbeam SEE dolazi s funkcije generalnog menadžera ciparskog investicijskog društva Maven Consulting za područje Balkana. Kao voditelj regije SIE bit će zadužen širenje poslovanja Funderbeama u Hrvatskoj i regiji.

'Imamo puno planova i startupova zainteresiranih za prikupljanje kapitala putem Funderbeama. Izuzetno smo zadovoljni interesom te su u pripremi nove kampanje koje ćemo najaviti vrlo skoro', izjavio je Ognjan Despot.

'Od početka djelovanja Funderbeam SEE-a u Hrvatskoj povećao se broj izvora financiranja za startupove, ali i dalje vidimo značajan potencijal rasta i djelovanje s drugim investitorima u ovaj tip kompanija smatramo komplementarnim. Uspješne priče poput Rimac Automobila i Infobipa povećale su aktivnost poduzetnika i inicirale poticanje pojedinaca da sami pokrenu svoje kompanije, u čemu Funderbeam SEE može značajno pomoći', dodao je.

Funderbeam SEE dio je razvojne strategije Zagrebačke burze d.d., kojoj je cilj omogućiti lakši pristup kapitalu kompanijama u svim fazama razvoja. Do sada je putem Funderbeam SEE-a organizirano deset kampanja prikupljanja kapitala za hrvatske startup i SME kompanije, čijim se udjelima uspješno trguje putem Funderbeam platforme.

Značajan broj kompanija koje su na ovaj način financirane pokazuju dobre poslovne rezultate te su financirane i od strane drugih investitora, uključujući VC fondove.