hvale vrijedna inicijativa

Održana prva radionica o digitalnoj pismenosti za starije u sklopu BOOMER projekta

17.06.2024 u 15:34

Bionic
Reading

U svibnju ove godine održana je prva edukativna radionica o digitalnoj pismenosti za starije osobe u sklopu Erasmus+ BOOMER projekta. Organizirana u suradnji s Maticom umirovljenika u Karlovačkoj županiji, u gradu Duga Resa. Do kraja lipnja planirano je još pet radionica u sjevernoj regiji Hrvatske.

Projekt BOOMER financiran je kroz Erasmus+ program Strateških partnerstava i ima za cilj jačanje digitalne pismenosti osoba treće dobi.

Uz Hrvatski Telekom d.d. i koordinatora projekta, istraživački centar CREDO Sveučilišta u Dubrovniku, hrvatski dio konzorcija čine i Matica umirovljenika Hrvatske, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Do danas je kroz edukacijske sadržaje razvijene u sklopu projekta prošlo preko 600 korisnika iz Hrvatske i inozemstva u online i fizičkom okruženju.

Radionicu u Dugoj Resi održala je Nikolina Pejović, voditeljica tima iz HT-a d.d. Projekt ima za cilj premostiti međugeneracijske i društvene razlike uzrokovane digitalnom transformacijom. Sudionici su imali jedinstvenu priliku naučiti o raznim aspektima digitalne pismenosti, uključujući komunikaciju i suradnju, sigurnost i stjecanje osnovnih digitalnih vještina. Radionica je bila interaktivna, s brojnim pitanjima sudionika koja su pomogla produbiti njihovo razumijevanje i primjenu naučenih vještina.

Hrvatski Telekom partner je EU projekta BOOMER (Booming digital literacy skills among elderly population) čiji je cilj unaprjeđenje digitalne pismenosti i poticanje digitalne inkluzije osoba treće životne dobi.

BOOMER okuplja osam partnera iz pet zemalja (Belgija, Hrvatska, Italija, Njemačka i Španjolska), a koordinator projekta je Sveučilište u Dubrovniku.