MALA BRODOGRADNJA

Odlični prodajni rezultati i iznimna posjećenost

01.05.2011 u 17:44

Bionic
Reading

Dani hrvatske male brodogradnje, manifestacija koja se po treći put održala u marini Lav hotela Le Meridien Lav u Splitu je danas i službeno završena

Organizatori su izuzetno zadovoljni odličnim prodajnim rezultatima i dobrom posjećenošću u protekla četiri dana. Posjetitelji su tijekom manifestacije imali prilike vidjeti i isprobati pasare, gumenjake i motorne brodove. U marini su bila privezana i dva prekrasna primjera tradicijske brodogradnje, bracera iz Supetra na Braču 'Roditelj' izgrađena 1907. godine i jedrenjak 'Barbara' na kojem su se organizirala brojna popratna druženja za izlagače i posjetitelje. Mnogobojna druženja i stručni skupovi su se održavali i u konferencijskim dvoranama hotela Le Meridien Lav. Između ostalih, svoje programe je predstavila i Splitska Banka Societe Generale, generalni pokrovitelj manifestacije.

Nakon završetka, organizatori manifestacije su izjavili da su Dani hrvatske male brodogradnje potvrdili svoj status centralnog mjesta okupljanja ove jedine proizvodne grane pokretnina u Hrvatskoj. Organizatori su i dodijelili priznanja svim brodograditeljima koji su u ovoj turbulentnoj godini imali hrabrosti predstaviti nove tipove plovila.

Priznanja su dobili tvrtka Zanzini za inovaciju, tvrtka AD Boats za najveći iskorak na stranom tržištu, te redom za premijere tvrtke Venzor, Kuštera, Bura Boats, Barracuda, Manikela, Salona Var i Colnago, dok je posebno priznanje uručeno Županu splitsko dalmatinskom Anti Sanaderu za dugogodišnju podršku i poseban doprinos manifestaciji.

Iako će se točni podaci znati tek kroz nekoliko dana, već sada je jasno da je brojka prodanih plovila osjetno nadmašila prošlogodišnju. Neki su proizvođači i izlagači prodali sva svoja izložena plovila i prije današnjeg završetka manifestacije, a potvrdom dolaska slijedeće godine na najavljene 4. Dane hrvatske male brodogradnje, jasno su izrazili svoje zadovoljstvo organizacijom i posjećenošću.