veliko priznanje

Odličan odnos prema djelatnicima i dobra prilika za napredovanje čine McDonald's izrazito privlačnim poslodavcem

26.04.2019 u 15:51

Bionic
Reading

Stabilno radno mjesto, mogućnost edukacije i napredovanja te fleksibilno radno vrijeme na vrhu su liste prioriteta koje zaposlenici imaju na umu pri izboru radnog mjesta na kojem će razvijati karijeru

Da svojim djelatnicima pruža sve to, ali i mnogo više, McDonald's je potvrdio u postupku ocjenjivanja svojih HR procesa na temelju kojeg je nagrađen certifikatom Poslodavac Partner.

- McDonald's u Hrvatskoj na dan posjeti više od 40.000 gostiju. Svaki nam je dan drugačiji i pun novih izazova, ali uživamo u poslu jer su naši restorani omiljeno mjesto druženja i stvaranja uspomena uz ukusne zalogaje. Taj uspjeh rezultat je timskog rada. Vjerujemo da tim mora raditi 'kao po špagi' da bi gostima u ruke stigao uvijek svježi burger, kaže Mario Jušić, voditelj odjela ljudskih resursa dodajući:

- Stalo nam je to toga da nas ljudi percipiraju kao stabilnog poslodavca koji dopušta da si složite raspored kako želite, educirate se i napredujete. McDonald's je mjesto s mnogo prilika za napredovanje i ostvarenje karijere uz ugodnu radnu atmosferu i fleksibilno rano vrijeme što je odličan preduvjet za ispunjavanje privatno poslovnog balansa.

Iznimno smo ponosni na sve prilike koje pružamo svojim zaposlenicima, a što nam je povrdio CEP certifikat – kaže Mario Jušić, voditelj Odjela ljudskih resursa.

Ključni dio kompanije

Djelatnike McDonald's godinama privlači i prilikom da na temelju svog zalaganja napreduju i budu nagrađeni što svakom zaposleniku pruža priliku napredovati od ulaznih pozicija do Uprave, a zaposlenici se dodatno motiviraju i većom satnicom na osnovi zalaganja, kao i sudjelovanjem u izboru za zaposlenika mjeseca.

- U McDonald'su ljude vidimo kao ključni dio kompanije. Vjerujemo da ulaganje u kvalitetno osoblje i razinu usluge koju pružaju naši djelatnici čini razliku koja je značajna za zadržavanje gostiju i kreiranje vjernosti, izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald'sa Hrvatska.

Stručni tročlani tim certifikatora dubinski je analizirao procese upravljanja zaposlenicima u McDonald'su i posebno pohvalio kvalitetno uvođenje zaposlenika u posao te kontinuirano interno dijeljenje znanja i treninge zaposlenika.

Mnogo pozornosti pridaje se i individualnim potrebama zaposlenika pa se, primjerice, prilikom izrade svakog rasporeda rada, uvijek u obzir uzima opseg rada i termini za koje je student sam istaknuo da mu najviše odgovaraju.

Edukacije i treninzi

Tvrtka podržava razvoj studenata kontinuiranim treningom i brojnim edukacijama. Posebnost koju McDonald's pruža studentima je mogućnost desetomjesečne stipendije, a do sada je stipendirano preko 100 studenata.

Edukacije i treninzi očekuju sve djelatnike, a ulaže se i u vještine upravljanja jer menadžment stvara radno okružje te motivira tim.

- U McDonald'su smo posebno ponosni i na projekte društveno odgovornog poslovanja u koje se redovito uključuju restorani sa svojim zaposlenicima. Primjerice, s Centrom za rehabilitaciju u Zagrebu ostvarena je suradnja kojoj je cilj pomoći osobama s Downovim sindromom, koje dolaze na radnu terapiju u jedan od restorana. McDonald's je u više gradova širom Hrvatske u sklopu projekta Za naš ljepši kvart, usmjerenim na parkove, dječja igrališta, ZOO vrtove, a među ostalim, pokrenuo i 12 učionica na otvorenom u školama te obnovio dječja igrališta, napominje P. Pavliček te dodaje da se pažnja se ppozornost pridaje i radu na timskom duhu.

Tako se timski duh u McDonald’su jača tijekom cijele godine kroz razne aktivnosti kao što su ljetni i zimski party, a dodatno svaki restoran ima mogućnost individalne organizacije sportskih aktivnosti i drugih sadržaja koji potiču timska druženja.