5. OŽUJka

Obrtnik od formata - umjetnik od zanata

04.03.2019 u 15:24

Bionic
Reading

Pridružite se obilježavanju dodjele stipendija učenicima srednjih škola koji se obrazuju u obrtničkim zanimanjima i na predstavljanje aktivnosti Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta čiji je cilj poticanje učenika na upis strukovnih zvanja

Manifestacija će se održati održati u utorak, 5. ožujka 2019. godine, u 14 sati u prizemlju Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb.

Budući da su obrtničke profesije nezamjenjive u gotovo svim životnim situacijama, ovim događanjem želimo dodatno naglasiti njihovu važnost i koliko je ključno učiniti ih poželjnima generacijama koje dolaze.

Zanimanja koju su projektom određena kao deficitarna su: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, limar, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, obućar, pekar, plinoinstalater, slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar.

Uz državne dužnosnike, stipendiste, obrtnike i javne osobe, dolazak je najavio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, a zabavni dio programa upotpunit će interaktivni postav strukovnih zanimanja.