PRIMANJE ZAHTJEVA DO 21. SVIBNJA

Objavljeni natječaji za drugi ciklus Poduzetničkog impulsa

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 20.04.2012 22:05
  • Objavljeno 20.04.2012 u 22:05
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je danas na svojoj web stranici drugi ciklus natječaja iz programa 'Poduzetnički impuls 2012.', a riječ je o natječajima za dodjelu bespovratnih sredstava za osam projekata na koje se zainteresirani mogu javiti, odnosno poslati svoje zahtjeve do 21. svibnja

Natječaji se odnose na dodjelu bespovratnih sredstava za projekte Očuvanje tradicijskih i umjetničkih obrta, u ukupnom iznosu od 6 milijuna kuna, Informatičke kompetencije obrtnika 1,5 milijuna kuna, Stipendije učenicima u obrtničkim zanimanjima 1,3 milijuna kuna, Opremanje praktikuma obrtničkih strukovnih škola 2 milijuna kuna, Majstorska škola 1,2 milijuna kuna, Naukovanje za obrtnička zanimanja 3,5 milijuna kuna, Zadružno poduzetništvo 2 milijuna i Franšizno poslovanje - Pilot projekt za koji je predviđeno milijun kuna.

Za projekt Očuvanje tradicijskih i umjetničkih obrta odluku o odabiru i dodjeli sredstava donosi ministar poduzetništva i obrta temeljem prijedloga Povjerenstva za provedbu projekta.

Isti uvjeti se primjenjuju i za projekte Majstorska škola i Naukovanje za obrtnička zanimanja.

Bespovratne potpore za projekt Informatičke kompetencije obrtnika se odobravaju u intenzitetu do 85 posto opravdanih troškova nastalih u vezi s informatičkom izobrazbom.

Za projekt Stipendije učenicima u obrtničkim zanimanjima Ministarstvo u suradnji s područnim obrtničkim komorama, udruženjima obrtnika te subjektima malog gospodarstva sufinancira ukupni iznos stipendije svakog učenika koji se obrazuje za deficitarna obrtnička zanimanja u odnosu 50:50 posto. Najviši iznos pojedinačne potpore je 500 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2012./2013.


Najniži iznos pojedinačne potpore za projekt Opremanje praktikuma obrtničkih strukovnih škola je 30 tisuća kuna, a najviši iznos pojedinačne potpore je 100 tisuća kuna.

U projektu Zadružno poduzetništvo najniža pojedinačna potpora je 25 tisuća kuna, najviša 200 tisuća kuna, a intenzitet potpore je do 100 posto prihvatljivih troškova.

Prema objavljenim javnim pozivima, najniža pojedinačna potpora za projekt Franšizno poslovanje-Pilot projekt je 25 tisuća kuna, najviša 150 tisuća kuna, a intenzitet potpore je do 85 posto prihvatljivih troškova.

Hrvatska je Vlada 22. ožujka prihvatila plan poticanja poduzetništva i obrtništva 'Poduzetnički impuls', vrijedan 376 milijuna kuna. Plan predviđa 25 mjera bespovratnih potpora, a mjere su usmjerene u četiri prioritetna područja - konkurentno poduzetništvo, povoljno financiranje i jamstva, obrazovanje za poduzetništvo i obrtništvo te unaprjeđenje poduzetničke infrastrukture.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi