SVEČANOST U ZAGREBU

Obilježena druga godišnjica Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba

06.07.2016 u 15:05

Bionic
Reading

U veleposlanstvu Republike Koreje u Zagrebu održana je u srijedu svečanost obilježavanja druge godišnjice Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba. Uz domaćine novog veleposlanika Republike Koreje u Hrvatskoj Park Won-Supa i predsjednika Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zorana Horvata prisutnim gostima obratili su se predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, savjetnik predsjednice za gospodarstvo Marko Jurčić, te pomoćnik ministra gospodarstva Ivan Sertić

U svom uvodnom govoru korejski veleposlanik Koreje Park Won-sup rekao je da je Hrvatsko-korejski poslovni klub najvažnija privatna institucija u odnosima Hrvatske i Koreje te je zahvalio osnivačima na upornom zalaganju u razvoju ekonomske suradnje dviju zemalja u protekle dvije godine. Zaključio je rekavši da se puni potencijal gospodarske suradnje dviju zemalja tek treba ostvariti.

Predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zoran Horvat istaknuo je dugogodišnje prijateljske odnose između Hrvatske i Koreje koji su ove godine dodatno učvršćeni potpisivanjem Sporazuma između Vlade Republike Koreje i Vlade Republike Hrvatske o zračnom prometu. Zahvalio se svim članovima i prijateljima Kluba na ukazanom povjerenju te obećao da će Klub i dalje nastaviti tražiti i stvarati prilike i mogućnosti za poslovnu suradnju s glavnim ciljem stvaranja poslovnih prilika za svoje članove, te posljedično utjecati i na gospodarsku sliku Republike Hrvatske.

Pomoćnik ministra gospodarstva Ivan Sertić izražio je želju da u nadolazećem periodu što više korejskih kompanija odabere Hrvatsku kao zemlju za investiranje i razvijanje svojih poslovnih projekata.

Ovom prigodom predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner istaknuo je dugogodišnje prijateljstvo između Hrvatske i Koreje koje se svake godine sve više razvija. Naglasio je važnost da se odnosi dviju zemalja razvijaju još intenzivnije u svim područjima ljudske aktivnosti posebno na području znanosti, kulture i gospodarstva.

Savjetnik Predsjednice za gospodarstvo Marko Jurčić ocijenio je da su dosadašnje aktivnosti Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba bile od osobite važnosti za razvoj suradnje dviju zemalja te je izrazio je želju da se iduće godine na obljetnici Kluba prezentiraju nove uspješne priče o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Koreje.

Svečanosti obilježavanja godišnjice Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba nazočilo je 100-tinjak uglednika i predstavnika hrvatskih i korejskih tvrtki te institucija među kojima su diplomatski predstavnici Japana, Sjedinjenih Američkih Država i Svete Stolice u Republici Hrvatskoj, potpredsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Davor Bernardić, član Nadzornog odbora Agrokora Damir Kuštrak, Predsjednik Hrvatske akademije tehničkih znanosti prof.dr.sc. Vladimir Andročec, general Krešimir Ćosić i mnogi drugi.