MILANOVIĆEV ULTIMATUM HNS-U

Novi šef HEP-a bit će Granić, Kovačević ili...

23.04.2013 u 08:59

Bionic
Reading

Birajte – ili će novi šef HEP-a biti Goran Granić ili će to biti Dragan Kovačević, najjednostavniji je opis ponude koju je, doznaje Večernji list, predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović stavio pred koalicijske partnere iz HNS-a

Ipak, u Uredu predsjednika Vlade prednost daju Goranu Graniću, koji je trenutačno ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar.

Milanović je koalicijskim partnerima ovu ponudu uputio nakon što je na sjednici užeg kabineta prošle srijede odbio podržati prijedlog HNS-a da svog stranačkog kolegu Zlatka Koračevića na mjestu predsjednika uprave HEP-a zamijene HSLS-ovcem Josipom Budimirom, članom uprave Francka, navodi Večernji

'Čitam o tome iz novina i nemam komentara', rekao je za Večernji list Goran Granić, zamjenik predsjednika Vlade Ivice Račana od 2000. do 2002. godine i predsjednik nadzornog odbora HEP-a (od 2000. do 2004), na pitanje hoće li prihvatiti ponudu premijera Zorana Milanovića.

Premijerovu ponudu jučer nije želio komentirati ni Dragan Kovačević, šef zagrebačkog HNS-a, koji bi u slučaju prihvaćanja ponude morao napustiti mjesto predsjednika uprave Janafa.

Iz Vlade su poručili da će se o imenu novog predsjednika uprave HEP-a razgovarati u srijedu ujutro na užem kabinetu Vlade.

Ponudu da Koračevića mogu zamijeniti samo Granićem ili Kovačevićem, ministrica vanjskih poslova jučer je svojim bliskim suradnicima prokomentirala riječima: 'Samo neka oni biraju!', navodi Večernji list.