PRIVATIZACIJA

Novi pokušaj prodaje Dalmacijavina

17.08.2011 u 09:46

Bionic
Reading

Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) objavila je danas javne pozive zainteresiranim investitorima za iskazivanje interesa za kupnju većinskih paketa dionica ili poslovnih udjela u šest tvrtki koje su u većinskom državnom vlasništvu - Dalmacijavino, Kaštelanski staklenici, Imota, IPK Tvornica ulja Čepin, Goričanka Nova i Regionalna veletržnica Benkovac

Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa je 6. rujna do 14 sati.

Nakon što Agencija prikupi pisma namjere za kupnju dionica navedenih tvrtki te se donese konačna odluka o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere, bit će pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda, navodi se u javnim pozivima za iskazivanje interesa za kupnju dionica i poslovnih udjela provedbom postupka javnog prikupljanja ponuda koje je AUDIO za šest tvrtki objavio na svojim internet stranicama.

Agencija je sve zainteresirane pozvala da iskažu interes za kupnju 620.618 dionica Dalmacijavina, što čini 79,82 posto temeljnog kapitala te tvrtke.

Pismo namjere zainteresirani mogu poslati i za kupnju 85.915 dionica ili 75,634 posto dionica Kaštelanskih staklenika, za kupnju 93.772 dionica ili 98,79 posto temeljnog kapitala Imote, kao i za kupnju 225.289 dionica Regionalne veletržnice Benkovac, što čini 93,24 posto temeljnog kapitala.

Javni poziv objavljen je i za iskazivanje interesa za kupnju 1.282.882 poslovnih udjela IPK Tvornice ulja Čepin, što čini 81,48 posto temeljnog kapitala tvrtke, za dva poslovna udjela Goričanke Nove, ukupne nominalne vrijednosti 34,67 milijuna kuna, što čini 100 posto temeljnog kapitala te tvrtke,

Agencija je danas na svojim internet stranicama objavila i javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju manjih paketa dionica trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske provedbom postupka javnog nadmetanja.

Ponuđeni su udjeli u 20 tvrtki koji se kreću od 0,0005 posto udjela u temeljnom kapitalu tvrtke Moslavka iz Kutine do najviših 13,25 posto u Tvornici limene ambalaže iz Vela Luke.

Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa je 31. kolovoza do 14 sati, a pisma namjere dostavljaju se za svako društvo pojedinačno.

Nakon što Agencija prikupi pisma namjere te donese odluku o početnoj cijeni, uvjetima i načinu organizacije postupka javnog nadmetanja, samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere, bit će pisanim putem pozvani na postupak javnog nadmetanja za kupnju dionica društava za koja su iskazala interes, navodi se u pozivu.