FINANCIRANJE PROJEKTA

Novi natječaj za EU fondove namjenjeni malim i srednjim poduzetnicima

09.12.2015 u 09:57

Bionic
Reading

Donosimo vam pregled otvorenih aktualnih natječaja iz EU fondova. Pronađite natječaj koji vam odgovara, počnite s pripremom projekta već danas i dobijte sredstva EU za vaše poduzeće! U nastavku vam donosimo pregled najaktualnijih natječaja iz fondova EU namijenjenih malim i srednjim poduzećima na području Republike Hrvatske

1. Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja u 2016. godini

Predmet javnog natječaja je dodjela sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. Javna potpora u mjeri Promidžba na tržištima trećih su sredstva potpore koja se osiguravaju i isplaćuju iz proračuna Europske unije i iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su 200.000,00 EUR.
Najniži iznos potpore: 3.000,00 EUR
Najviši iznos potpore: 100.000,00 EUR iz sredstava Europske unije.
Dodatno će se odobriti potpora po projektu u maksimalnom iznosu do 60.000,00 EUR iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske.
Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje!

2. Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga 'Priprema zalihe infrastrukturnih projekata za Europski fond za regionalni razvoj 2014. – 2020.'

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje javni poziv za dostavu projektnih prijedloga iz javnog sektora kako bi se pripremila indikativna lista projekata (zaliha projekata) čija bi se provedba mogla financirati iz EFRR-a.

Javni poziv financira se iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. kroz Prioritet 1. Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija, Specifični cilj 1a1. Povećana sposobnost sektora za istraživanje, razvoj i inovacije (IRI) za provođenje istraživanja vrhunske kvalitete i zadovoljavanje potreba gospodarstva. Operativni program i aktivnosti koje će se financirati u sklopu Specifičnog cilja 1a1. trebaju biti usklađeni sa Strategijom pametne specijalizacije (Nacrt) i Planom razvoja istraživačke i inovacijske infrastrukture u Republici Hrvatskoj te stoga i projektne prijave u sklopu ovoga poziva trebaju biti u skladu s navedenim strategijama i Operativnim programom.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje!

3. Natječaj za provedbu podmjere 4.1. – provedba operacije 4.1.2. 'Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš'

Predmet natječaja je dodjela sredstava u okviru mjere 04 'Ulaganja u fizičku imovinu', podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Ukupni iznos sredstva javne potpore je 20.000.000,00 EUR. Najniža vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 5.000,00 EUR, a najviša vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 1.000.000,00 EUR. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 75% od ukupnih prihvatljivih troškova.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje!

4. Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, nacionalni dopunski program u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za 2016. godinu

Cilj Poziva je razvoj programa Ruksak
(pun) kulture, nacionalnoga dopunskog programa potpore kurikulu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, namijenjenoga djeci i mladima. Podupiru se programi koji omogućuju dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijaju njihovu estetsku kulturu, općenito senzibiliziraju djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture te osposobljavaju djecu i mlade za pozitivan pristup svim vrstama umjetnosti i kulture.

Ukupni budžet za izvođenje pojedine kazališne predstave, plesne predstave i koncertne izvedbe iznosi do 4.500,00 HRK ovisno o broju izvođača. Za pripremanje i vođenje umjetničko-pedagoških radionica (književnih, likovnih, kazališnih, glazbenih, plesnih i drugih), neovisno o broju izvođača radionica − vanjskih suradnika Ministarstva kulture, imenovanih za obavljanje poslova za Program, isplaćuje se naknada u određenim iznosima.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje!