SPEVEC VS. LINIĆ

'Nisu mogući novi pregovori o brodogradnji s EU-om'

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 21.12.2011 15:13
  • Objavljeno 21.12.2011 u 15:13
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

'Činjenica je da se moraju izvršiti međunarodne obaveze definirane u pristupnom ugovoru', naglasila je Olgica Spevec, komentirajući najave članova nove vlade da će poništiti privatizaciju brodogradilišta

Spevec je napomenula da je prvi uvjet i aneksa 8 pristupnog ugovora privatizacija brodogradilišta do ulaska u EU. 'Prema tome, nije moguće ponovno pokrenuti pregovore o brodogradilištima, kako je to najavio Slavko Linić', napomenula je Spevec, dodajući da raspisivanje novih natječaja znači da sadašnji programi restrukturiranja, koje je odobrio AZTN, više ne vrijede.

'Ako se ide u drugi krug, to baš nije jednostavno jer se radi o dugotrajnom procesu', rekla je Spevec izrazivši sumnju da bi se taj postupak mogao dovršiti u okviru zadanih rokova.

Državne potpore za brodogradnju iznosile su u 2010. godini 1,24 milijarde kuna, pri čemu se većina odnosi na jamstva, a subvencije su svedene na minimum.

Izdana jamstva povećana su sa 870 milijuna kuna u 2009. na 1,240 milijardi kuna u prošloj godini. Od toga 772 milijuna kuna otpada na protestirana (aktivirana) jamstva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi