Izrazito volatilno trgovanje donijelo je i znatno veći promet nego ranijih dana. Ukupan redovni promet dostigao je 47,2 milijuna kuna, a intenzitetom trgovanja dominirale su dionice T-HT-a, Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH) i Ingre.

Dionica T-HT-a završila je na 190,35 kuna, a tijekom dana spustila se do novog povijesnog minimuma od 186,31 kunu. Dionica Ingre je jutros upala u negativnu blokadu na cijeni od 55,07 kuna, nakon čega je uslijedio snažan oporavak. Do kraja dana cijena Ingrine dionice skočila je na 65,61 kunu, uz dnevni rast od 3,76 posto. Sličnu putanju imao je i IGH, koji je trgovinski dan ipak završio s negativim predznakom od 1,58 posto.

Analitičari ističu kako priljev novih negativnih vijesti iz svjetskog gospodarstva i sa burza, uz kronično nisku likvidnost na domaćoj burzi, ne daju razloga za optimizam domaćim ulagačima.

'Ova situacija na burzi traje duže nego se moglo predvidjeti. Pretpostavljamo da će se preliti i na iduću godinu. Iako optimizma nema, i dalje ima ulagača koji smatraju da je ovo zaista niska razina cijena dionica i pomalo nadokupljuju svoje portfelje odabranim izdanjima', ističu u Argus vrijednosnicama.

Europski burzovni indeksi u utorak su ojačali pod utjecajem oporavka cijena dionica energetskih kompanija, no dobitke su ograničavali pritisci u financijskom sektoru dok su ulagači proučavali nove vijesti o akcijama središnjih banaka diljem svijeta radi spašavanja oslabljenih gospodarstava.