U VELJAČI 317.000

Nezaposlenost nezaustavljivo raste

nezaposlenost BURZA

nezaposlenost BURZA

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Danijel Soldo

Prema nepotvrđenim podacima, ukupan broj nezaposlenih u veljači je porastao za nešto više od osam tisuća, premašivši brojku od 317 tisuća, saznaje Jutarnji list

Najnovija brojka predstavlja rast od 2,6 posto u odnosu na siječanj, dok je broj nezaposlenih u odnosu na isto razdoblje prošle godine uvećan za čak petinu, odnosno, za gotovo 55 tisuća. Žene i dalje prednjače među nezaposlenim osobama (175 tisuća), makar je njihov udio u proteklih godinu dana smanjen sa 61 posto na 55,1 posto.

Kada je riječ o dobnoj strukturi nezaposlenosti, i dalje prednjače mladi, budući je broj nezaposlenih u dobi od 25 do 29 godina uvećan za gotovo trećinu, dok je broj nezaposlenih u dobi od 30 do 34 godine porastao za otprilike 30 posto. Neslavan epitet lidera i dalje drži Splitsko-dalmatinska županija, na koju otpada čak 12 posto ukupnog broja nezaposlenih (ili u konkretnim brojkama - oko 40 tisuća), a slijede je Zagreb (37 tisuća) i Osječko-baranjska županija (34 tisuće).

Promjene u odnosu na veljaču prošle godine na prvo su mjesto pak izgurale Zagrebačku županiju, u kojoj je broj nezaposlenih u svega godinu dana porastao za čak 40 posto, dok je rast u gradu Zagrebu iznosio 32 posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi