DAN NA BURZI

Nejasan sentiment vlada na Zagrebačkoj burzi

Bionic
Reading

Nejasan sentiment na domaćem tržištu kapitala vladao je i u utorak, pri čemu su dionički indeksi zaključili na suprotnim stranama s malim promjenama, dok je likvidnost ojačala

Indeks CROBEX je s blagim rastom od 0,1 posto prekinuo petodnevnu negativnu seriju, zaključivši na 1.782,8 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 0,2 posto.

Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks sektora industrije, s rastom od 1,3 posto, dok je najviše izgubio indeks turističkog sektora, oslabivši 0,4 posto.

Ukupan dionički promet iznosio je oko 6,6 milijuna kuna, a milijunske promete su ostvarila dva izdanja. Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 2,1 milijun kuna ojačale 0,5 posto. Aktivne su bile dionice još jednog hotelijera, Arena Hospitality Grupe, čija je cijena potonula 2,1 posto na prometu od 1,5 milijun kuna.

Titula dobitnika dana pripala je dionici Jadrana, čija je cijena porasla 6,7 posto, ali na nešto skromnijem prometu. Dobre su izvedbe imale i dionice Đuro Đaković Grupe i Hotela Tučepi, koje su ojačale redom 3,7 posto i 3,1 posto.

Na strani gubitnika, uz dionice Arene, loše izvedbe imale su i dionice AD Plastika te Hrvatskog Telekoma, koje na vrijednosti su izgubile 1,7 posto i 0,7 posto.

Dobitnik dana Jadran +6,67% 12,80

Gubitnik dana Arena Hospitality Grupa -2,14% 365,00

CROBEX +0,08% 1.782,80

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.