TRŽIŠTE KAPITALA

Nejasan sentiment i usporeno trgovanje obilježili četvrtak na Zagrebačkoj burzi

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladao nejasan sentiment, indeksi su zaključili na suprotnim stranama, a trgovanje je bilo usporeno, s obzirom da je dionička likvidnost ponovno potonula na niske razine.

Indeks CROBEX je ojačao 0,1 posto na 1.767,7 bodova, što je njegov treći rast u pet trgovinskih dana, dok je uži tržišni indeks, CROBEX10, oslabio neznatnih 0,01 posto. Od sektorskih indeksa, najviše je profitirao indeks građevinskog sektora, s rastom od 0,9 posto, a gubitnike je predvodio indeks transportnog sektora, koji je kliznuo 0,3 posto u crveno.

Ukupno je protrgovano svega 2,7 milijuna kuna, a gotovo polovinu prometa je ostvarilo jedno izdanje. U fokusu su bile dionice Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 1,3 milijuna kuna ojačale 0,3 posto, a slijede ih dionice Valamar Riviere, s prometom od svega 150 tisuća kuna, pri čemu su zaključile nepromijenjeno na 34 kune.

Titula dobitnika dana je pripala dionici FTB Turizma, čija je cijena ojačala 5,3 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Excelsa nekretnina i Uljanika, koje su porasle 2,5 posto i 1 posto.

S druge strane, dionice Saponije su oslabile 2,4 posto, a među gubitnicima su se našle i dionice Končar Elektroindustrije i Ericssona, s padom cijena od 0,8 posto i 0,5 posto.

Dobitnik dana FTB Turizam +5,29% 1.790,00

Gubitnik dana Croatia osiguranje -6,25% 6.000,00

CROBEX +0,09% 1.767,69

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!