INSPEKTORI U AKCIJI

Nautičke tvrtke zapečaćene zbog rada na crno

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.07.2009 12:49
  • Objavljeno 12.07.2009 u 12:44
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Združenom inspekcijskom akcijom koju su inspektori ministarstava mora i unutarnjih poslova te Državnog inspektorata, uz pomoć Lučke kapetanije Split i pomorske policije, obavili u marini Ramova u Krvavici, poslovnicama tvrtki koje su smještene u toj marini te na putničkom brodu Penelopa u luci Hvar, utvrđeni su brojni prekršaji za koje je ukupna visina predviđenih minimalnih novčanih kazni oko 600.000 kuna, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Poslovnice tvrtki Adria Yacht Centar, Nautica Kufner i Wimmer zapečaćene su na rok od 30 dana jer nemaju rješenje o uvjetima rada od Ureda državne uprave, Ispostave Makarska. U prve dvije su neke osobe zaposlene bez ugovora o radu, zbog čega im je izrečeno usmeno rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti na rok od 30 dana, a u trećoj je utvrđen prekovremeni rad suprotan Zakonu o radu. Protiv odgovornih osoba bit će pokrenuti optužni prijedlozi.

Nadzorom je utvrđeno i da tvrtka Croma, koja se bavi čišćenjem i održavanjem jahti u marini, zapošljava tri radnice na crno, od kojih je jedna maloljetnica. I njima je izrečeno usmeno rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti u roku od 30 dana, a protiv poslodavca će biti pokrenut optužni prijedlog.

Zabrana obavljanja djelatnosti turističkog zastupnika izrečena je jednoj stranoj jer radi bez ugovora o zastupanju, a kažnjena je mandatnom kaznom od tisuću kuna. Zbog neprijavljenog boravka jedan austrijski državljanin kažnjen je novčanom kaznom u istom iznosu.

Brodu Penelopa zabranjena je plovidba zbog nedovoljnog broja članova posade i drugih nedostataka i za odgovorne slijedi optužni prijedlog, a zapovjedniku je zabranjen rad na 30 dana jer nema valjane papire, kaže se u priopćenju glasnogovornice Marine Halužan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi