ZAGREBAČKA BURZA

Nastavljen nizak promet i mješovito trgovanje, dobitnik dana Granolio

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala nastavlja s trgovanjem bez jasnog trenda, gdje se zadnjih desetak dana naizmjence izmjenjuju dani rasta i pada dioničkih indeksa.

U ponedjeljak su dionički indeksi CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,5 posto, nakon rasta indeksa krajem prošlog tjedna. Sektorski su indeksi redom bili u crvenom, uz jednu iznimku indeksa građevinskog sektora koji je skočio 2 posto. Određena konstanta zadnjih tjedana je nažalost niska likvidnost, karakteristična za razdoblje ljetnih godišnjih odmora, pa je tako jučer protrgovano svega 3,2 milijuna kuna, i to bez milijunaša u redovnom trgovanju.

Najlikvidnije izdanje je bila dionica Hrvatskog Telekoma koja je na 867 tisuća kuna prometa upisala pad cijene od 1,1 posto. Po prometu slijedi dionica Atlantske plovidbe koja je na 319 tisuća kuna prometa ojačala 1 posto. Na strani gubitnika, od nešto likvidnijih izdanja, izdvaja se dionica Arena Hospitality Groupa, koja je na prometu od 46 tisuća kuna upisala pad cijene od 3,9 posto, a u stopu ju slijedi dionica brodogradilišta Viktor Lenac koja je pala 3,7 posto.

Titula dobitnika dana ide dionici inače slabo trgovanog Granolija koja je jučer skočila 9,4 posto, a vrijedi izdvojiti i poraste cijena u dionicama Đuro Đaković Grupe i Ingre od 4,4 posto i 4,0 posto.

Dobitnik dana: Granolio +9,43% 58,00

Gubitnik dana: Arena Hospitality Group -3,88% 248,00

CROBEX: -0,53% 2.004,75