loš trend

Nakon Peek & Cloppenburga i ostalih, još jedna trgovina odjećom masovno dijeli otkaze

28.07.2023 u 10:44

Bionic
Reading

Situacija u maloprodajnom sektoru u Njemačkoj ne izgleda dobro. Nakon Scotch & Sode, Görtza i Peek & Cloppenburga, još jedna modna tvrtka je u krizi - Gerry Weber. Zatvaraju 122 poslovnice

Prije tri godine uspio se spasiti od propasti, ali sada stvari ne izgledaju dobro za proizvođača odjeće iz Hallea u Vestfaliji, javlja Fenix magazin.

Njemačka modna tvrtka sama, ali i kao franšiza, vodi više od 700 trgovina diljem svijeta. Osnovana 1973. godine, fokusirana je na žensku odjeću, a zapošljava oko 2100 radnika.

No, kako je tvrtka najavila, slijede promjene u poslovanju. Namjeravaju zatvoriti neprofitabilne poslovnice i ukinuti radna mjesta.

Gerry Weber International AG podnio je zahtjev sudu u Essenu za pokretanje postupka prema Zakonu o okviru za stabilizaciju i restrukturiranje poduzeća (StaRUG). Kao razlog restrukturiranja navedena je koronakriza te njezini učinci, ali i rastuća inflacija. Namjeravaju pokrenuti i izlazak s burze.

Tvrtka trenutno ima 171 vlastitu trgovinu i poslovnicu, no jasno je da će većina njih biti zatvorena. Pogođene su 122 podružnice i 425 zaposlenika. U izjavi koju prenose njemački mediji stoji da se tvrtka u budućnosti namjerava više fokusirati na veleprodaju, piše Fenix.