TRŽIŠTE KAPITALA

Nakon niza loših dana, Zagrebačka burza se konačno zazelenila

Bionic
Reading

Nakon četiri uzastopna dana pada, domaće tržište kapitala je u utorak ipak zaključilo blago u zelenom teritoriju. Indeks CROBEX je ojačao blagih 0,1 posto, dok je uži indeks CROBEX10 zabilježio rast od 0,2 posto

Svi sektorski indeksi su zaključili dan s rastom, pri čemu je najveći dobitak zabilježen u indeksu transportnog sektora koji je porastao 1,5 posto. Likvidnost je oslabila, na svega 4,5 milijuna kuna protrgovane vrijednosti, i to bez ijednog milijunaša u trgovanju.

Najlikvidnije izdanje je bila dionica Valamar Riviere, s oko 800 tisuća kuna prometa i rastom cijene od 1 posto. Po prometu slijedi dionica Čakovečkih mlinova koja je stagnirala cijenom na 6450 kuna, uz 645 tisuća kuna prometa. Nešto iznad pola milijuna kuna prometa je prikupila dionica Auto Hrvatske te joj je cijena ojačala 0,7 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Dobitnik dana je dionica AD Plastika, koja je nakon šest uzastopnih dana pada u utorak uzletjela 3,5 posto. Solidne izvedbe još su imale dionice Tehnike i Viktora Lenca s porastima cijena od 3,1 posto i 2,2 posto.

Najveći pad cijene je zabilježila dionica Excelsa nekretnina od 17,5 posto, a slabiju izvedbu je imala i dionica Spin Valisa s minusom od 9,2 posto.

Dobitnik dana:  AD Plastik  +3,45%  180,00

Gubitnik dana:  Excelsa nekretnine -17,50% 165,00

CROBEX:  +0,09%  1.773,75

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.